Tysklands politiske midte er blevet mere rå

Ifølge chefen for Tysklands indlandsefterretningstjeneste, Hans-Georg Maaßen, er højreekstremistiske ...

Ifølge chefen for Tysklands indlandsefterretningstjeneste, Hans-Georg Maaßen, er højreekstremistiske grupper og utilfredse borgere ved at smelte sammen til én fælles politisk front. Her er det den islamkritiske bevægelse Pegida, der demonstrerer i Dresden. – Foto: Arno Burgi/EPA/Scanpix

Alternative für Deutschlands succes viser, at det er blevet i orden med en langt skarpere tone i midten af det tyske samfund, siger eksperter

En 25-årig brandmand sætter ild til et flygtningecenter i Nordrhein-Westfalen. En anden brandmand på 30 år bryder ind i et asylcenter i delstaten Brandenburg og sætter bygningen i brand, og i Mecklenburg-Vorpommern kaster to unge familiefædre flasker med brændbar væske mod et asylcenter, der går op i flammer. Gerningsmændene har ikke tidligere været i konflikt med loven.

Ifølge det tyske forbundskriminalpoliti er det ikke længere udelukkende nynazister med kronragede hoveder, der begår attentater mod asylcentre, men derimod flere og flere såkaldt pæne borgere, der ikke ønsker at have flygtninge som naboer.

Chefen for Tysklands indlandsefterretningstjeneste, Hans-Georg Maaßen, siger til den tyske tv-station ARD, at højreekstremistiske grupper og utilfredse borgere er ved at smelte sammen til én fælles politisk front. Han er især bekymret over, at de såkaldte Wutbürger – vrede borgere, der nærer mistro mod politikere og medier – bliver radikaliseret.

”De fleste er folk, der hidtil har stemt på partier som det kristeligt-demokratiske CDU eller det socialdemokratiske SPD, men som nu især på

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.