USA er under pres for at tale om folkedrab i Mellemøsten

U.S. Secretary of State John Kerry delivers remarks at the Strong Cities Network International Visitors ...

”I øjeblikket gør vi, hvad vi bør gøre, hvilket er at undersøge de juridiske standarder og præcedens meget grundigt,” lød det ifølge CNN fra John Kerry ved en høring. Foto: State Department / Scanpix Denmark

Republikanere og kristne organisationer vil have den amerikanske regering til at kalde Islamisk Stats forbrydelser et folkedrab

Paven har allerede gjort det. Europa-Parlamentet har også gjort det. Og det samme har den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton.

Alligevel er den amerikanske regering tilbageholdende med at betegne de forbrydelser, den ekstreme, militante bevægelse Islamisk Stat (IS) udfører mod minoriteter i Mellemøsten, som et folkedrab.

Nu er presset dog begyndt at stige på Obamas regering for også at anerkende IS’ forfølgelser af blandt andet kristne og yazidier som folkedrab. Over den seneste uge har kristne interesseorganisationer samt republikanske politikere intensiveret deres kamp for at få USA til officielt at ændre sit syn på forbrydelserne, især dem begået mod Mellemøstens kristne.

Under tre forskellige høringer i den forgangne uge er den amerikanske udenrigsminister John Kerry blevet afkrævet svar af republikanske politikere på spørgsmålet, skriver den amerikanske nyhedsstation CNN. Samtidig er der blevet sat en større underskriftindsamling i gang, blandt andet støttet af fremtrædende kristne ledere, mens en reklamefilm har kørt i rotation på de amerikanske tv-nyhedskanaler.

”I øjeblikket gør vi, hvad vi bør

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.