USA skifter kurs og kalder IS’ forbrydelser for folkedrab

 /

Islamisk Stat begår folkedrab, lyder det nu for første gang fra den amerikanske udenrigsminister, John Kerry Foto: AFP or licensors / Scanpix Denmark

Efter flere måneders pres fra oppositionen og kristne organisationer betegnede USA’s udenrigsminister i går for første gang Islamisk Stats forbrydelser som et folkedrab

Jihadisterne i Islamisk Stat begår folkedrab mod kristne, yazidier og shia-muslimer i Irak og Syrien. Sådan lyder meldingen nu fra den amerikanske udenrigsminister, John Kerry. Det er første gang, at den amerikanske regering bruger betegnelsen folkedrab om konflikten.

Dermed lægger USA sig i forlængelse af både pave Frans og Europa-Parlamentet, der i sidste måned anerkendte de religiøse minoriteters lidelser som et folkedrab.

”Mit formål her i dag er at understrege min vurdering af, at ISIS (Islamisk Stat, red.) er ansvarlig for folkedrab imod grupper i områder under dets kontrol, deriblandt yazidier, kristne og shia-muslimer,” sagde John Kerry i går ved et pressemøde, hvor han også understregede, at ekstremisterne har begået forbrydelser mod menneskeheden samt etnisk udrensning.

Den amerikanske regering har længe forsøgt at undgå at tage stilling til spørgsmålet, men har været under pres fra både Republikanerne og kristne interesseorganisationer. Det er kun sket én gang tidligere, at USA har anerkendt en stadig aktiv konflikt som et folkedrab. Det skete med konflikten i Darfur i 2004. På samme måde har den danske

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.