Terrorforherligende dukketeater vækker harme i Spanien

epa05153034 The Mayoress of Madrid Manuela Carmena (C) smiles after being named member of honor of the ...

Borgmesteren Manuela Carmena (midten) har følt sig nødsaget til at give en undskyldning for, at et terrorforherligende teaterstykke er havnet foran det forkerte publikum. Foto: SERGIO BARRENECHEA/EPA / Scanpix Denmark

Madrids progressive bystyre har fået den idé at hyre ”alternative” teatergrupper under det nylige karneval, deriblandt en dukketeatergruppe, der opførte et spil med radikale politiske budskaber om, at Spanien er en politistat. Både demokratiet, kirken og den private ejendomsret fik på hattepulden

Marionetteater er ikke altid stueren underholdning for børn. Det vidner en særdeles livlig debat i de seneste dage i Spanien om. Et dukketeaterstykke, der egentlig var beregnet for et voksent publikum, havnede foran børn. Og så brød helvede løs, for stykket indeholdt scener med mord, voldtægt og forherligelse af terrorisme.

Madrids progressive bystyre havde fået den idé at hyre ”alternative” teatergrupper under det nylige karneval, deriblandt en dukketeatergruppe, der opførte et spil med radikale politiske budskaber om, at Spanien er en politistat, og både demokratiet, kirken og den private ejendomsret fik på hattepulden.

For at ingen skulle være i tvivl om det anarkistiske budskab, lod de to dukkeførere deres ”skuespillere” voldtage en nonne, stikke en kniv i ryggen på en politimand og hænge en dommer i en galge på scenen. Desuden viste de et skilt med påskriften ”Viva Alka-ETA”, der betød ”Viva - al-Qaeda-ETA”, har de to dukkeførere efterfølgende forklaret den dommer, der varetægtsfængslede dem for forherligelse af terrorisme.

Men det værste var efter mange forældres mening, at stykket blev opført foran et publikum, hvor gennemsnitsalderen ikke var over otte år. Nogle

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.