1. Invasionen af Polen

Den 1. september 1939 invaderer Tyskland Polen under aktionen Fall Weiss og Anden Verdenskrig går igang. Sovjetunionen og Tyskland havde forinden indgået en ikke-angrebspagt, den såkaldte Molotov-Ribbentrop Pagt.
Som en konsekvens af aftalen, der blandt andet rummede en hemmelig aftale om opdeling af Østeuropa i en tysk og en sovjetisk zone, invaderedes Polen fra øst af Sovjet den 17. september 1939. Den 6. oktober 1939 er Polen løbet over ende, og landet deles i en sovjetisk og en tysk zone.
2. Krigen erklæres

Da Tyskland invaderer Polen udsteder Frankrig og Storbritannien Hitler et ultimatum: Træk alle tyske tropper ud af Polen, eller vi erklærer krig.
Den 3. september 1939 erklærer den britiske premierminister Chamberlain krig mod Tyskland på national radio. Frankrigs krigserklæring følger kort efter.
3. Danmark besættes

Den 9. april 1940 invaderer Tyskland Danmark. Invasionen, Weserübung er egentlig rettet mod Norge blandt andet på grund af landets lange kyststrækning, hvor tyskerne frygter en allieret landgang. Efter få timers kamp overgiver Danmark sig.
Danmark er besat frem til den 5. maj 1945. På Bornholm overgiver tyskerne sig dog først den 9. maj.
4. Pearl Harbor

Amerikanerne havde frem til december 1941 ikke deltaget i krigen i Europa. Men da japanske bombefly om morgenen den 7. december angriber den amerikanske flådebase Pearl Harbor, ændres dette.
Japan havde gennem længere tid ført krig mod Kina og var i akut oliemangel. Som løsning valgte Japan at angribe den hollandske koloni i Ostindien i dag Indonesien. Angrebet mod Pearl Harbor var derfor et forsøg på at komme amerikanerne og briterne i forkøbet, da de ikke ville kunne acceptere et angreb på Holland.
Cirka 2500 amerikanere mistede livet i angrebet, og 18 skibe ødelagdes. Den 8. december 1941 erklærer den amerikanske Kongres krig mod Japan. Tre dage senere erklærer Tyskland krig mod USA, og krigen er nu blevet global.
5. Endlösung

Anden Verdenskrig kom til at koste næsten 6 millioner jøder livet. Nazisterne havde udset sig jøder som mål for en etnisk udrensning, i en forestilling om et såkaldt 'racerent' tysk rige.
Folkemordet startede allerede forud for krigen. Krystalnatten, Kristallnacht er betegnelsen for natten mellem den 9. og 10. november 1938. Under aktionen ransagede og ødelagde tyske SA-stormtropper tusindvis af jødiske hjem, forretninger og synagoger i Tyskland.
Cirka 30.000 jøder blev arresteret og sendt i koncentrationslejre, og mange vendte aldrig tilbage. Navnet, krystal har natten fået på grund af de tusindvis af smadrede ruder og bygninger, som aktionen efterlod.
Under en samlet betegnelse blev jødeudryddelserne kaldt "Die Endlösung der jüdischen Frage" ('den endelige løsning på det jødiske spørgsmål').
Da Tyskland i 1941 angreb Sovjet begyndte den systematiske udryddelse. Jøder blev skudt og henrettet i mobile gaskamre. I løbet af 1942 begyndte man at deportere jøder til udryddelseslejre, hvorfra mange aldrig vendte tilbage.
6. D-Dag

Den 6. juni 1944 iværksættes den største kystinvasion nogensinde, da 175.000 allierede går i land i Normandiet i Nordfrankrig.
Britiske, amerikanske og canadiske tropper kæmper hårde kampe mod de tyske tropper i Frankrig, men til sidst lykkedes det at nedkæmpe det tyske forsvar. Den 25. august er Paris befriet.
7. Berlin Falder

Den 25. april 1945 mødes de vestlige allierede tropper og sovjetiske tropper ved floden Elben i Tyskland. Den 2. maj 1945 falder Berlin og den tyske Rigsdag bliver indtaget. Tyskland er nu i hvert fald symbolsk besejret.
8. Hitler og Mussolini dør

Den 28. april 1945 bliver den italienske diktator Benito Mussolini henrettet af italienske partisaner. Mussolini, som havde dannet alliance med Japan og Tyskland under krigen, havde reelt været uden magt over Italien siden september 1943.
To dage efter begår Hitler selvmord i sin bunker sammen med elskerinden og samleveren Eva Braun.
9. Bomberne kastes

Selvom krigen i Europa er vundet, fortsatte Japan modstanden og nægtede at slutte fred. Som resultat smider amerikanerne to atombomber over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki den 6. og 9. august 1945. Over 200.000 japanere dør som følge af bomberne.
10. Fredsslutningen

Den 15. august overgiver Japan sig betingelsesløst. Freden bliver endeligt underskrevet den 2. september 1945, og Anden Verdenskrig er slut.