Prøv avisen

Tv-vært forsvarede hjemløs - hyldes på sociale medier

”Jeg vil til hver en tid stå ved at beskytte en hjemløs eller andre svage udsatte mennesker mod den slags arrogante opførsel, som både gør mig vred og trist (…) "Om vi er fabriksarbejdere, studieværter eller hjemløse, så er vi alle mennesker og skal behandle hinanden med respekt og værdighed. Og ræk en hånd ud til dem der ingenting har – i stedet for nedværdigende at råbe dem hånligt ind i ansigtet,” siger Hans Pilgaard Foto: Martin Sylvest

Hans Pilgaard greb ind, da han overværede en hjemløs blive chikaneret af to unge kvinder. Episoden blev filmet, og tusindvis af danskere hylder tv-værten på de sociale medier

"Alle har brug for en beskyttende engel. Igår fik de hjemløse to". "Det er det eneste rigtige at gøre”. "Fuld respekt til Hans". "Hans – du er en skat. Håber der er flere folk som dig, der forsvarer de svage."

Sådan lyder et udpluk af de tusindvis af reaktioner, som brugere har skrevet på sociale medier, efter at tv-vært Hans Pilgaard fredag forsvarede en hjemløs ved Kongens Nytorv i København. 

Det skete, da Pilgaard sammen med kæresten Jobbe Hansen overværede, at to kvinder vækkede en hjemløs ved at råbe ”vågn op” ind i ansigtet på ham, ifølge BT. Efterfølgende grinte kvinderne angiveligt højt, da den hjemløse forskrækket slog øjnene op. Den episode fik studieværten og kæresten til at reagere og råbe til kvinderne, hvad de bildte sig ind, og at de skulle gå hjem til deres overklasseliv.

Pigerne reagerede ved at råbe, at de skulle blande sig udenom, hvorefter scenen eskalerede og blev til et større optrin. Ukvemsord føg gennem luften, og tv-værten forsøgte at fastholde en af pigerne, da hun ville løbe væk. Den sidste del af episoden blev filmet med et mobilkamera. Det er den video, der nu florerer på de sociale medier og har fået tusindvis af danskere til at reagere.

Se videoen her

Efterfølgende har tv-værten på sin Facebook-side skrevet følgende om sin reaktion:

”Hvad jeg IKKE kan leve med er, at vi er nået dertil, hvor vi tramper på de allersvageste i samfundet for sjov, og så ikke en gang kan stå ved det og undskylde,” skriver Hans Pilgaard og fortsætter:

”Jeg vil til hver en tid stå ved at beskytte en hjemløs eller andre svage udsatte mennesker mod den slags arrogante opførsel, som både gør mig vred og trist (…) Om vi er fabriksarbejdere, studieværter eller hjemløse, så er vi alle mennesker og skal behandle hinanden med respekt og værdighed. Og ræk en hånd ud til dem der ingenting har – i stedet for nedværdigende at råbe dem hånligt ind i ansigtet”.

Over 36.000 mennesker har i skrivende stund tilkendegivet, at de "synes godt om" denne ytring på tv-værtens Facebook-side, ligesom over 4.000 mennesker har kommenteret opslaget - primært med opbakning til Pilgaard og kæresten. 

Hos politiet bakker man op om at gribe ind i situationer, hvor medborgere bliver chikaneret og er i undertal.

”Vi skal altid hjælpe hinanden enten ved at gribe ind eller ved at ringe til politiet. Her hos politiet mærker vi, at danskerne efterhånden er blevet rigtig gode til at hjælpe hinanden, i ubehagelige situationer,” siger Carsten Andersen, pressemedarbejder hos Rigspolitiet, til Berlingske.

Hvad mener du om optrinnet? Og ville du selv gribe ind i en lignende situation? Skriv din mening nedenfor

Andre læser lige nu