Fotografiet, der går verden rundt

Et billede af israelere, som sidder i aftenskumringen og ser på bombningerne af Gaza, taget af Kristeligt Dagblads Mellemøst-korrespondent har vakt opsigt i internationale medier

Billedet, hvis motiv er israelere som sidder i aftenskumringen og ser på bombningerne af Gaza, er taget af Kristeligt Dagblads Mellemøsten-korrespondent Allan Sørensen.
Billedet, hvis motiv er israelere som sidder i aftenskumringen og ser på bombningerne af Gaza, er taget af Kristeligt Dagblads Mellemøsten-korrespondent Allan Sørensen. . Foto: Allan Sørensen.

ET BILLEDE, TAGET PÅ EN BAKKETOP i udkanten af den sydisraelske by Sderot, få kilometer fra Gaza, har i de seneste dage fået over 10.000 delinger på de sociale medier og har vakt opsigt i internationale nyhedsmedier.

Billedet, hvis motiv er israelere som sidder i aftenskumringen og ser på bombningerne af Gaza, er taget af Kristeligt Dagblads Mellemøsten-korrespondent Allan Sørensen i sidste uge.

Det skete i forbindelse med researchen til artiklen ”Man klapper da af bomber”, skrevet af Nikolaj Krak, der også er Mellemøsten-reporter her på avisen.

Hans historie blev bragt på forsiden af Kristeligt Dagblad i fredags. Både billedet og historien kører rundt på Twitter og Facebook med et stærkt stigende antal læsere.

Historien om israelerne, der sidder på klapstole og spiser popcorn og applauderer eksplosionerne i den palæstinensiske Gaza-stribe, har vakt stærke følelser rundt omkring.

Både uden for Israel, hvor det tolkes som et tegn på kynisme fra tilskuernes side, og i selve Israel, ikke mindst i Sderot, hvor indbyggerne på deres side – som det også fremgår af fredagens historie – er godt trætte af raketregnen fra Gaza og ind i deres by med 25.000 indbyggere.