Prøv avisen

Parforhold går i stykker i ferien

Store forventninger til ferien kan være det, der ender med at give et i forvejen skrantende forhold dødsstødet, siger parterapeut Ingrid Ann Watson.

Der kan ligge et stort pres på ferien, hvis man ikke har haft det godt sammen længe. Man tænker, at man endelig får tid til hinanden, men mange ender med at blive voldsomt skuffede, lyder en af forklaringerne

Ferien er højsæson for knækkede forhold og skilsmisser.

Det fortæller Danske Familieadvokater, der hvert år oplever et boom i henvendelser lige efter sommerferien fra folk, der skal skilles, skriver avisen.dk.
 
“Folk beslutter sig i ferien for at gå fra partneren, og henvender sig bagefter for at høre om deres rettigheder. Det skyldes blandt andet, at de bruger ferien til at reflektere over forholdet og tage de svære samtaler, der ikke er tid til i hverdagen” siger Helle Larsen, formand for Danske Familieadvokater til avisen.dk.

Tiden efter sommerferien er sammen med tiden lige efter jul og nytår også den absolut travleste tid på rådgivningsportalen Skilsmisseraad.dk.

“I ferien har folk tid til at mærke efter, og der starter dialogen ofte, fordi den næsten ikke kan undgås,” siger Mette H. Hinnerup, skilsmisserådgiver ved Skilsmisseraad.dk.

Hun har især erfaring med to kategorier af kommende eks’er, der henvender sig i sensommeren:

De, der allerede har besluttet sig for at stoppe forholdet før ferien, men vil ikke ødelægge stemningen for partneren og børnene, og de, som ser ferien som forholdets sidste chance.

Store forventninger til ferien kan være det, der ender med at give et i forvejen skrantende forhold dødsstødet, siger parterapeut Ingrid Ann Watson.
 
“Der kan ligge et stort pres på ferien, hvis man ikke har haft det godt sammen længe. Man tænker, at så får man endelig tid til at holde i hånd, snakke, grine og have sex, men mange ender med at blive voldsomt skuffede, for skænderierne flytter jo med,” siger hun.

Hun advarer mod at tro, at to uger i Spanien kan lappe hullerne i forholdet. I stedet for at udskyde de svære snakke til ferien, bør man tage fat i problemerne længe før og for eksempel gå i parterapi, lyder hendes råd.

“Det er ligesom med tandlægen: Hvis man udskyder det, bliver det bare værre, dyrere og gør mere ondt."