28 millioner mennesker i Mellemøsten mangler nødhjælp

Organisation opfordrer det internationale samfund til at øge den humanitære støtte til Irak, Gaza, Syrien, Libanon, Jordan og Yemen

En irakisk kvinde går her gennem en midlertidig flygtningelejr, som er lavet nær den nordirakiske by Erbil. Foto: AFP
En irakisk kvinde går her gennem en midlertidig flygtningelejr, som er lavet nær den nordirakiske by Erbil. Foto: AFP. Foto: Karim Sahib.

”I hele min karriere har jeg aldrig set så meget nød i Mellemøsten.” Sådan siger Jane Cocking, der er humanitær direktør i den verdensomspændende organisation Oxfam, som arbejder for at bekæmpe fattigdom. Det skriver Christian Today.

Næsten 30 millioner mennesker i Mellemøsten mangler nødhjælp, og det skyldes konflikterne i Irak, Gaza, Syrien, Libanon, Jordan og Yemen, fortæller hun. Oxfam opfordrer derfor det internationale samfund til at øge deres humanitære støtte til disse lande.

Situationen i regionen er eskaleret over de seneste fem uger på grund af konflikten mellem Israel og Hamas, og Jane Cocking peger på, at der er seksårige børn i Gaza, som nu har oplevet tre krige i deres liv.

Hun siger, at der aldrig har været større brug for at arbejde med de lokale partnere endnu, for det handler i øjeblikket om at finde nogle langsigtede løsninger for uddelingen af nødhjælp i området.

”De humanitære nødhjælpsorganisationers rolle er at holde mennesker – og håbet – i live. Men det handler også om at få folk på fode igen,” siger hun til Christian Today. 

Næsten en million syrere har ingen adgang til rent drikkevand, mens mennesker i Gaza lever med under en liter rent vand per dag.

I Irak betyder truslen fra Islamisk Stat, at 2,2 millioner civile er internt fordrevne, og ud af dem har 1,5 millioner mennesker akut behov for nødhjælp.

I Yemen har næsten halvdelen af befolkningen ikke nok mad, og 13 millioner har ikke adgang til rent drikkevand.