Kultur: Fokus på klassiske kunstarter

Michael Bach Henriksen, kulturredaktør
Michael Bach Henriksen, kulturredaktør. Foto: Leif Tuxen.

På kulturredaktionen har vi særligt fokus på de klassiske kunstarter – og den linje fulgte vi også i 2014. Vores faste stab på omkring 25 kritikere anmelder alle de væsentligste nye bøger, kunstudstillinger, den klassiske musik samt film og scenekunst. Kulørt litteratur og kogebøger vælger vi fra. 

I klummer og kommentarer kastes et kulturkritisk lys på samtiden, og i artikelserier introduceres læserne til væsentlige sider af kulturarven. I 2014 har anmelderne blandt andet skrevet serier om opbyggelighed indenfor kunst, film og litteratur og genanmeldt de vigtigste debatbøger i dansk kulturhistorie.

Kulturredaktionens faste stab dækkede fra redaktionerne i København og Aarhus kulturtendenser i hele landet og interviewede landsdelenes markante kulturaktører. Vi prioriterede de store eksistensinterviews med forfattere og andre kunstnere og havde særligt fokus på sammenfaldet mellem kristendom og kultur. En længere interviewserie om kærlighed og inspiration i ægteskaber, hvor begge parter er kunstnere, fik mange kommentarer og tilbagemeldinger fra læserne og blev senere udgivet som en såkaldt single. En anden journalistisk satsning med mange positive reaktioner til følge var en interview- og reportageserie med portrætter af de mange boghandlere, der trodser tidens krise og går nye veje i salg og formidling af litteratur.

I 2014 har debatten om DR’s lukning af DR UnderholdningsOrkesteret og tv-serien ”1864” fyldt meget i spalterne, ligesom kulturarvens tilstand samt bibliotekslukninger er sat til debat. 

Vi har spurgt markante kulturpersonligheder om deres yndlingskunstværk, vi har bedt danske kunstnere om deres forklaring på befolkningsvandringen fra land til by, og med en serie portrætter af landets ypperste oversættere af skønlitteratur satte vi fokus på de oversete arbejdsheste i litteraturens stald.