Dannelsens forbindelser

Tag med Kristeligt Dagblad og Rønshoved Højskole på et lærerigt læserophold til november

Dannelsens forbindelser

Velkommen til et gedigent læserophold, hvor litteraturen, historien og kunsten bringes i samtale med naturvidenskaben, musikken og filosofien. I løbet af ugen møder deltagerne en række foredragsholdere, der forbinder dyb viden med engageret formidling. Alt sammen indrammet af et levende højskoleliv med morgensamlinger og højskolesang.

Dato: 31. oktober til 6. november 2023

Pris: 5695,- pr person på dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 700,- 

Inkluderet i prisen: alle programsatte punkter samt fuld kost

Tilmelding og yderligere info: ved Rønshoved Højskole på www.ronshoved.dk eller tlf. 74 60 83 18

Tirsdag tages der hul på ugen med et velkomstforedrag ved forstander Thue Kjærhus. Herefter er der rundvisning ved viceforstander Nina Kjærhus.

Onsdag bevæger deltagerne sig ind i litteraturen, når litterat og kritiker Rasmus Vangshardt fortæller om frelserkvinder i litteraturhistorien. Forfatter og debattør Lene Rachel Andersen fortæller senere om fremtidens velfærd og by og spørger, hvordan vi skaber en meningsfuld fremtid, hvor teknologien ikke løber os over ende. Højskolelærer Søren Hviid Pedersen runder dagen af med foredrag om C.S. Lewis og eventyrlig kristendom.

Torsdag holder forstander ved Den frie Lærerskole Rasmus Kolby Rahbek foredraget "Mennesket i verden – når dannelse finder sted". Senere vil højskolelærer Jesper Kragh stå for en musikalsk eftermiddag med Mozart i centrum. Dagen slutter med sang, når viceforstander Nina Kjærhus stiller sig i spidsen for fællessang fra Højskolesangbogen.

Fredag formiddag er viet til spændende studiekredse med skolens lærere, hvorefter kunstanmelder Tom Jørgensen udfolder det danske landskab i kunsten. Aftenen rundes af med højskolesange om netop natur og landskab.

Lørdag står vi i videnskabens og ikke mindst dna'ets tegn. Lektor, ph.d. Peter Reinholt Nielsen indfører os i dramaet om dna, et foredrag, der også fungerer som optakt til eftermiddagens tur til marsken og dens nye vartegn – Bjarke Ingels Group (BIG's) fascinerende dna-tårn. Historiker og højskolelærer Hans-Tyge Haarløv runder dagen af med historien om det hele – om magi og videnskab.

Søndag holder Thue Kjærhus foredrag om det 20. århundredes kvindelige filosof Hannah Arendt. Senere inviterer professor i tysk og forfatter Søren Fauth deltagerne med ud på geniets veje gennem livet, et foredrag om mennesket uden for mainstreamen. Der sættes punktum for ugen med manér, når dagen rundes af med festmiddag.