Per Arne Dahl interviewes om sin bog ”Gæstfrihedens kraft”

Interview fra den 26. april 2022 med den norske præst og forfatter Per Arne Dahl og tidligere chefredaktør Erik Bjerager.

Hvordan lærer man at vende blikket bort fra sig selv og ud mod andre, som har brug for hjælp, spørger Per Arne Dahl med sin nye bog "Gæstfrihedens kraft". Selv for dem, der har meget at give, kommer hjerterum sjældent af sig selv.

I Per Arne Dahls forståelse er vi dybest set alle flygtninge i verden og afhængige af andres godhed og evne til at medtage os i fællesskaber. Men hvad betyder det for menneskets mulighed for at undgå ensomhed? Og hvordan kan man blive bedre til at række hånden frem mod folk, som er ensomme?

"Gæstfrihedens hemmelighed er, at den er en gave både til værter og gæster. Ja, som regel er erfaringen i mødet med nye mennesker, at vi modtager mere, end vi giver. Derfor bør vi ikke bare tale om gæstfrihedens udgifter og udfordringer, men også om gæstfrihedens berigelse og velsignelse," skriver Per Arne Dahl blandt andet. 

Per Arne Dahl (f. 1950) er teolog, forfatter og tidligere biskop i Tønsberg, Norge. Han har i sit arbejde som præst arbejdet med mennesker i sorg, herunder med de pårørende til tragedien på Utøya i 2011 og som leder af Institut for Sjælesorg på behandlingsstedet Modum Bad. I 2020 udkom han med "Sårbarhedens kraft" på Kristeligt Dagblads Forlag.