Tidens Samling

Tidens samling

Tidens Samling er et hverdagsmuseum for mode, design og indretning i det 20. århundrede. Her er altid to udstillinger, den permanente og en særudstilling.

Praktisk information

Rabatkode: Som abonnent på Kristeligt Dagblad får du rabat på entre til museet med rabatkoden KDTIDENS. Oplys blot koden, når du skal købe en billet til museet

Rabat på entré: 2 for 1 pris

Adresse:
Farvergården 7
5000 Odense C
Tlf. 65 91 19 42

Website

Har du problemer med at indfri rabatten? Kontakt Kristeligt Dagblads kundeservice på 33480505. 

Hands-on museum på tværs af generationer
På museet Tidens Samling har du en helt særlig mulighed for at opleve nostalgien fra den nære fortid og opleve hvordan mor, far og bedsteforældrenes hjem så ud dengang de voksede op. Få et autentisk og unikt indblik i danskernes dagligdag fra det forrige århundrede. Man må røre ved de udstillede genstande, og der er mulighed for at prøve et udvalg af det historiske tøj fra de forskellige årtier.

I den permanente udstilling finder du 9 stuer indrettet efter hver deres årti fra 1900 til 1999. Du er velkommen til at gå på opdagelse, sidde i møblerne, åbne skufferne, læse i bøger og blade og prøve tøjet. Udstillingen giver et billede af, hvor stærkt udviklingen er gået.

Særudstillingen veksler mellem forskellige tidsperioder i det 20. århundrede med fokus tidens trends, traditioner og dansk design. Se museets aktuelle særudstilling og arrangementer længere nede på siden. 

Tidens Samling har til huse i Kulturmaskinen, der ligger som en del af området ved Brandts Klædefabrik i centrum af Odense.

Særudstillinger og arrangementer på museet:

- "Ung i 70'erne", særudstilling den 6. februar-31. december 2023
Få et unikt indblik i et skelsættende årti.

- "Fruerne i stuerne", arrangement 13.-16. februar 2023
Levende fortællinger om hverdagen dengang olde var ung og bedste var barn.

- Foredrag med Joan Ørting den 11. maj 2023
Spændende og nærværende foredrag om 1970'ernes brydningstid præget af frigørelse, seksualitet og kønsnormer.