Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Masho kan sendes tilbage til Etiopien

Den i dag otte-årige Mashos liv i Danmark blev mandag aften skildret i TV 2-dokumentaren "Adoptionens pris", og det har kickstartet en større debat om den danske adoptionsproces og Mashos fremtid. Foto: TV2 frit Denmark

Juridisk set kan adoptivbørn i nødstilfælde sendes tilbage til deres biologiske forældre, vurderer advokat. Minister indkalder til krisemøde om adoptioner

Det burde være juridisk muligt at sende det etiopiske adoptivbarn Masho hjem til sine biologiske forældre. Det vurderer Helle Larsen, formand for Danske Familieadvokater.

Men det kræver to ting. Adoptivforældrene og de biologiske forældre skal være enige. Det skal samtidig vurderes, at ophævelsen af adoptionen er bedst for barnet, siger Helle Larsen.

En hjemsendelse kræver dog også, at der i barnets fødeland skal være tilsvarende regler, der muliggør, at de biologiske forældre genoptager forældreskabet.

LÆS OGSÅ: Dokumentar skaber bekymring hos adopterede

Den i dag otte-årige Mashos liv i Danmark blev mandag aften skildret i TV 2-dokumentaren Adoptionens pris, og det har kickstartet en større debat om den danske adoptionsproces og Mashos fremtid.

Familieordfører for Dansk Folkeparti, Mette Hjermind Dencker, har krævet, at den danske stat hjælper pigen tilbage til Etiopien.

Masho bør hjælpes hjem til sine biologiske forældre med støtte fra det danske samfund.

Den etiopiske pige, der i dag bor på et dansk børnehjem, blev som fireårig bortadopteret til et dansk ægtepar på trods af, at hun tilsyneladende havde det godt hos sine biologiske forældre i det afrikanske land.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) bekræfter, at en annullering i teorien godt kan finde sted.

Rent juridisk kan det godt lade sig gøre at ophæve en adoption. Det er bare aldrig sket før, at man har sendt et barn tilbage, siger Karen Hækkerup, der ikke vil vurdere, om Masho vil have bedst af at komme tilbage til Etiopien.

Det kan da godt være, at man laver den vurdering, at hun vil have bedst af at komme tilbage til Etiopien. Men vi skal sørge for, at hun ikke bliver overladt til en etiopisk institution og skal vokse op der, siger ministeren.

Hun har nu indkaldt Folketingets partier til et krisemøde, der skal få skabt klarhed om, hvorvidt den danske adoptionsproces kan optimeres. Ministeren vil også have undersøgt forløbet omkring Mosha.

Ministerens initiativ bliver hilst velkommen af adoptionsorganisationen DanAdopt.