Verdens største Jesus-statue planlægges i Tyskland

Med sine 38 meter er Jesus-statuen i Rio de Janiero i Brasilien verdens største af sin slags. Men måske ikke ret meget længere

Kristus-figuren i Rio de Janeiro i Brasilien er den største af sin slags i verden med en højde på 38 meter. Nu planlægger en tysk forretningsmand at opføre en 55 meter høj Jesus-statue på Prediktstuhl-bjerget i Bayern. –
Kristus-figuren i Rio de Janeiro i Brasilien er den største af sin slags i verden med en højde på 38 meter. Nu planlægger en tysk forretningsmand at opføre en 55 meter høj Jesus-statue på Prediktstuhl-bjerget i Bayern. –. Foto: .

Hvis det står til forretningsmanden Harry Vossberg, får den tyske delstat Bayern måske verdens største Jesus-figur. Han har planer om at opføre en 55 meter høj Jesus-statue på bjerget Predikt-stuhl, der ligger ved byen Bad Reichenhall. Den nye figur skal være 17 meter højere end den verdenskendte Jesus-statue i Brasilien, og Harry Vossberg er overbevist om, at han hermed skaber verdens ottende vidunder.

Kristus skal vises som en forsonende, fredsstiftende figur, siger Harry Vossberg, der mener, at det 1613 meter høje bjerg Prediktstuhl kan få symbol som stedet, hvor alle kristne konfessioner mødes.

Harry Vossberg fik idéen til Jesus-figuren på grund af den store interesse, der var for både pavens besøg i Bayern og den katolske verdensungdomsdag.

Pilgrimsture er moderne, og Kristus-figuren i Rio er på internettet blevet kåret til verdens syvende vidunder. Millioner af mennesker valfarter til figuren, så hvorfor skulle det samme så ikke ske i Bad Reichenhall? siger, Harry Vossberg retorisk.

Han forudser allerede, at byen med 17.000 indbyggere snart vil blive et verdenskendt valfartssted.

Borgerne i Bad Reichenhall er derimod forfærdede over udsigterne til, at byen bliver turistvalfartssted, og byens kirker protesterer kraftigt.

Det er en kunstig plan. Alle valfartssteder har en forhistorie, der begrunder deres status, men det har Bad Reichenhall ikke, siger Hans-Georg Bredull, der er Bad Reichenhalls evangeliske præst.

I den katolske kirke er modviljen mindst lige så stor.

Projektet passer slet ikke til bayern. Ifølge vores skik og tradition placeres der højst små kors eller kapeller på bjergtopppene, siger Josef Obermeier, der er den katolske kirkes præst for turisme. Han beskylder Harry Vossberg for kun at ville gøre Prediktstuhl til valfartssted af kommercielle årsager.

Denne formodning underbygges blandt andet af informationer, som det evangeliske nyhedsbureau, EPV, har offentliggort. Ifølge bureauet deler Harry Vossberg kontor i Dresden med en anden forretningsmand, Gernot Glatz, der er medejer af både Prediktstuhls bjergbane og det hotel, der ligger på bjerget.

Jeg gav Gernot Glatz idéen at udnytte bjergets kristne navn, har Harry Vossberg selv sagt i et interview til EPV.

Nu er han gået i gang med at finde sponsorer til det cirka 15 millioner kroner dyre projekt.

I mellemtiden har den katolske og den evangeliske kirke udarbejdet et fælles modspil til Harry Vossbergs projekt. Kirkerne har ansøgt den bayriske delstat om tilladelse til at opføre et økumenisk kapel på netop det sted, hvor Jesus-figuren ifølge Harry Vossbergs planer skal stå.

dachs@kristeligt-dagblad.dk