DR svigter

AFSTEMNING DR er ved at luske kirke og kristendom ud af sendefladen. Det må stoppes, skriver chefredaktør Erik Bjerager

DR svigter

Det lovede ellers godt. For lidt mere end en måned siden vedtog Danmarks Radio og regeringen en fornyet aftale om, hvordan public service skal forstås i de kommende år. Aftalen understreger som noget nyt DR's forpligtelse til at dække landets kristne kulturarv, herunder forpligtelsen til at sende morgenandagt og dække kristne højtider.

LÆS OGSÅ: DR sløjfer kirkeligt tv i påsken

Få uger senere kunne vi så her i avisen fortælle, at DR trods den nyformulerede forpligtelse til at dække den kristne kulturarv sløjfer morgenandagten på FM-båndet og flytter den over på den smalle DAB-radio og på lydsiden af tv-kanalen DR 2.

I går kunne vi fortælle, at de kirkelige journalistiske programmer på radioen barberes ned til den halve sendetid, og det meget aflyttede Mennesker og tro flyttes ydermere fra den attraktive sendetid søndag morgen.

I dagens avis kan vi så fortælle, at dækningen af den forestående påske, der er kristendommens største højtid, nu også prioriteres ned. Sidste år blev der sendt gudstjenester både skærtorsdag og langfredag. De er sløjfet i år, og den almindelige programdækning på tv er reduceret til madprogrammet Spise med Price under den betagende overskrift "Den sidste nadver".

Danmarks Radio er i færd med at luske sin dækning af kirke og kristendom ud af sendefladen. Det må der sættes en stopper for. bjer