Amerikanske kristne: Dommedag er den 21. maj 2011

Den 21. maj er dommedag, lyder det fra amerikanske kristne på baggrund af radio-prædikants beregninger

Den 21. maj er dommedag, lyder det fra amerikanske kristne på baggrund af radio-prædikants beregninger
Den 21. maj er dommedag, lyder det fra amerikanske kristne på baggrund af radio-prædikants beregninger. Foto: FRIEDRICH SAURER/SCIENCE PHOTO L.

Hvis du stadig mangler at få malet carporten, klippet roserne og besøgt din gamle tante, er det ved at være sidste frist.

Om 11 dage, den 21. maj, er det nemlig dommedag. Det mener i hvert fald en gruppe amerikanske kristne, der baserer deres spådom på beregninger fra en berømt og meget velhavende radio-prædikant, Harold Camping, hvis radiostation menes at være mere end 100 millioner dollars værd.

LÆS OGSÅ: 10 forestillinger om dommedag

Det skriver den amerikanske nyhedsstation NPR.

I 2009 forudså Harold Camping nemlig i et af sine programmer på radio-kanalen Family Radio, der kan høres over hele USA, at den 21. maj 2011 vil være dagen, hvor Gud henter de sande troende og sender resten direkte i helvede.

Siden har spådommen bredt sig, så man ved en søgning på nettet i dag kan finde mere end to millioner hjemmesider, der beskæftiger sig med den 21. maj som dommedag.

De amerikanske kristne baserer blandt andet deres forudsigelse på en række skjulte koder i Bibelen. Eksempelvis nævnes det af flere af 21. maj-tilhængerne, at det den 21. maj er præcis 7000 år siden, at kloden blev oversvømmet og at Noah gik ombord i sin ark.

Det er langt fra første gang, at der blandt troende sættes dato på dommedag. Og selv om ingen af spådommene har vist sig at holde, føler de amerikanske kristne sig så sikre på deres forudsigelse, at flere af dem netop nu demonstrerer i håbet om at flere vil tilslutte sig deres menigheder.

"Folk skal vide det her. Og Gud beordrer os til at udbrede evangeliet ved verdens ende. Han siger, at hvis vi ike gør det, vil vi have blod på hænderne, hvad enten folk så tror eller ej. Gud har bedt mig gøre dette", siger blandt andre helsekost-sælgeren Kevin Brown til nyhedsstationen NPR.

Og skulle det ske, at der også bliver en 22. maj, vil det ikke være et bevis på, at dommedag er udeblevet, lyder det fra Kevin Brown.

"Hvis jeg er her den 22. maj, og jeg vågner op, vil jeg være i helvede. Og det er der, jeg ikke ønsker at være. Der skal nok komme en 22. maj og vi ønsker ikke at være her", siger Kevin Brown til nyhedsstationen NPR.