Prøv avisen

Bogforums årlige debutantpris uddelt

Thomas Rydahl vinder årets debutantpris for romanen 'Eremitten'. Foto: Ninna Flor

Bogforums årlige debutantpris blev i dag overrakt til forfatteren Thomas Rydahl, der vinder prisen for sin krimiroman 'Eremitten'.

Danmarks største bogevent, bogforum, fylder fra i dag og weekenden ud Bella Centret i København med bøger og litterære foredrag og debatter.

Med til weekenden hører også uddelingen af årets debutantpris, der går til den bedste danske skønlitterære debutant. Uddelingen har netop fundet sted, og vinderen blev Thomas Rydahl. 

Thomas Rydahl er født i 1974, blev uddannet fra forfatterskolen i 1999 og arbejder til daglig med kommunikation. Han har tidligere skrevet og udgivet noveller, men vinder prisen for krimiromanen 'Eremitten'. 

I 'Eremitten' møder vi den gamle taxachauffør Erhard, der lever et eneboerliv på Fuerteventura. Men da en død baby bliver fundet i en forladt bil på stranden, og politiet ikke gør noget for at løse sagen, forlader Erhard sin selvvalgte isolation og begiver sig ud på en farlig opklaringsmission. 

Thomas Rydahl vandt prisen foran de fire andre nominerede Caspar Eric, Maria Gerhardt, Jesper Bugge Kold og Jonas Suchanek. I alt har 37 værker i år været indstillet til prisen, som udover æren også består af en check på 50.000 kroner.

Debutantprisen er blevet uddelt siden 1993. Sidste års vinder var Yahya Hassan, mens Knud Romer og Kristian Ditlev Jensen også begge er tidligere modtagere af prisen.