Luthersk Mission skal have ny generalsekretær

Efter 10 år i Luthersk Mission ønsker Jens Ole Christensen at blive sognepræst. Embedet i København er hans første

Jens Ole Christensen forlader stillingen som generalsekretær i Luthersk Mission for at blive sognepræst i København.
Jens Ole Christensen forlader stillingen som generalsekretær i Luthersk Mission for at blive sognepræst i København. Foto: Keld Navntoft/Scanpix.

Den folkekirkelige vækkelsesbevægelse Luthersk Mission skal kigge sig om efter en ny daglig leder.

Den markante generalsekretær siden 2005, Jens Ole Christensen, har valgt at forlade stillingen for at blive kirkebogsførende sognepræst i kirkerne Fredens-Nazaret på Østerbro i København.

”Jeg har været kirkelig leder på forskellige niveauer i 25 år, så nu syntes jeg tiden var inde til at blive sognepræst i et forpligtende liv med en menighed. Her har man på en mere jordnær måde mulighed for at arbejde med kirkens forkyndelse og sjælesorg i forhold til en menighed, end som generalskeretær hvor man rejser meget omkring,” siger Jens Ole Christensen.

Han tiltræder stillingen som sognepræst i sognet på Østerbro i København den 1. december. Embedet er blevet ledigt, fordi den nuværende sognepræst Børge Rasmussen går på pension.

”I min tid som generalsekretær har jeg hele tiden haft mulighed for at kombinere ledelsesarbejdet med forkyndelse og sjælesorg, som jeg anser for at være hovedsagen for kirken. Men det har været på et ledelsesniveau, og nu havde jeg lyst til at være der, hvor kirkens kerneydelse virkelig betyder noget,” siger Jens Ole Christensen. 

Han mener umiddelbart, at han vil finde sig til rette i menigheden på Østerbro.

”Menigheden har en teologisk profil, som jeg uden tvivl vil kunne trives i. Det er en stor, men også mangfoldig menighed.

På nuværende tidspunkt har jeg ikke noget regeringsprogram som sognepræst, men jeg vil stikke fingeren i jorden og finde ud af, hvad der er vigtigt for mig som sognepræst her på stedet. Først og fremmest kommer jeg for at være præst i et sogn og i en gudstjenestefejrende menighed.

Jens Ole Christensen betegner sig selv som et bymenneske og har før boet på stenbroen i København. Derfor var det naturligt for ham at søge den ledige præstestilling. 

Han er kendt som klummeskriver på Kristeligt Dagblads Kirkeligt Set i 15 år. Flere har også lært ham at kende som en af de fremtrædende debattører på folkekirkens konservative fløj i hans modstand mod indførelse af vielse af homoseksuelle par i folkekirken.

Luthersk Missions formand Henrik P. Jensen siger på foreningens hjemmeside, at Jens Ole Christensen som generalsekretær især har markeret sig ”for sin evne til at stå midt i konflikter og samtidig se mennesket.”

”Jens Ole har stået som en stærk forkæmper for det kristne ægteskab bestående af én mand og én kvinde, men også for at evangeliet bliver forkyndt, og at der er plads i menigheden til de homoseksuelle,” lyder det fra Henrik P. Jensen.