10 anbefalinger fra avisens digitale univers

Fordybelse, eftertænksomhed og overraskelser er nøgleord i årets største digitale satsninger fra Kristeligt Dagblad. Her er en række af de bedste

Kristeligt Dagblads netavis byder ikke kun på opdaterede coronatal og seneste nyheder fra Danmark og udlandet. Den er også et univers til fordybelse og eksperimenter både i tekst, lyd og videoformat. Her er 10 af de stærkeste, sjoveste, dybeste og mest tankevækkende tiltag fra det forgangne år.

Klik på overskrifterne, og bliv sendt direkte videre.

Overblik: Hold dig opdateret om coronaepidemien i Danmark

Vil man følge den seneste udvikling omkring den forhadte virus, kan man nøjes med at læse ét sted. Denne overbliksartikel opdaterer dagligt nye smittetal og myndighedernes seneste udmeldinger. Her er også samlet alle de vigtigste artikler om sygdommen, ligesom læge Torben Mogensen løbende analyserer den seneste udvikling på video.

Her kan du lytte til alle podcasts fra Kristeligt Dagblad

podcast
podcast

Lyt til dybe eksistentielle samtaler, mens du vasker op, kører bil eller strikker. Kristeligt Dagblads podcast ligger samlet både i app’en under ”lydserier” og på hjemmesiden på k.dk/podcast . Den nyeste satsning er ”Mellem Himmel og Ord”, hvor journalist Bjørg Tulinius taler med kendte danskere om tilværelsens helt store spørgsmål.

Morgensamling

Morgensamling
Morgensamling

Med fokus på tro, etik og eksistens samler avisen hver morgen de vigtigste nyheder fra Danmark og udlandet i artiklen ”Morgensamling”. Man kan skrive sig op til at få en mail hver morgen med dagens mest perspektivrige nyheder, eller finde alle de samlede artikler her.

100 øjenvidner fortæller: Da tyskerne besatte Danmark

besættelsen
besættelsen

Hundredvis af læsere skrev ind, da avisen i foråret efterlyste minder fra Danmarks besættelse i 1940 og befrielse i 1945. Minderne er samlet i et flot overblik, og både læsere og avisen bidrager på den måde til et vigtigt historisk arkiv.

Et hemmeligt digt om at leve med Alzheimers sygdom

Alderdom
Alderdom

En artikel i tegneserieformat lukker os ind i hovedet på en ældre dement mand. Ingen vidste, at han skrev digte og dagbog om sit liv, men efter hans død fik avisen adgang til dem. Få et unikt indblik i livet som patient med Alzheimers sygdom.

Sådan så Danmark ud, dengang naturen var vild

naturen
naturen

Der var blomstertæpper, veterantræer og en helt anden lydkulisse, da dansk natur stadig havde sin oprindelige artsrigdom. Den digitale fortælling rejser gennem video, tegninger og ord tilbage til naturen, som den så ud, før den kom i krise.

Huda Ali Ahmad

Huda
Huda

Huda Ali Ahmad flygtede fra Syrien til Danmark i håbet om en bedre fremtid. Det lykkedes næsten. Hun lærte dansk, tog sig en uddannelse og blev en vellidt del af lokalsamfundet. Men i februar blev hun og hendes søn dræbt. Sagen handlede om social kontrol og fik et kæmpe politisk efterspil. Satsningen er samlet her.

Syng med: Kristeligt Dagblads fødselsdagssang til Dronningen

Dronnigen
Dronnigen

De store festligheder blev aflyst, da dronning Margrethe i foråret havde 80 års fødselsdag. Men Kristeligt Dagblad skrev en sang til hende, som kan ses og høres i en video-optagelse her.

Hittebarnet

Hottebarn
Hottebarn

En formiddag i 1997 blev et spædbarn fundet efterladt på et toilet på Ringsted Station. Kristeligt Dagblad undersøgte, hvad der egentlig skete dengang – og hvad der blev af den lille pige. Den spændende fortælling i fire kapitler er samlet her.

Missionæren og stammefolket

Den nyeste digitale fortælling kan næsten beskrives som et krydsfelt mellem Robinson Crusoe og Jurassic Park. En ung mand bliver dræbt med bue og pil, da han vil udbrede Bibelen til et isoleret stammefolk. Læs eller lyt til den fascinerende fortælling.

Er du i tvivl om, hvordan du læser eller lytter med? Kontakt os på kundeservice@k.dk