Snapchat hvad er nu det?

Du har måske set dit barn eller barnebarn bruge Snapchat og undret dig over, hvad det er, og hvorfor det nu skulle være sjovt? Her kommer forklaringen

Snapchat er en app, der kan sende og modtage billeder og film, såkaldte ”snaps”, som efter 1-10 sekunder destrueres.
Snapchat er en app, der kan sende og modtage billeder og film, såkaldte ”snaps”, som efter 1-10 sekunder destrueres. . Foto: Scanpix.

Selvom Facebook stadig er det mest populære sociale netværk på verdensplan, har Snapchat på blot to år overhalet både Youtube, Instagram og Twitter.

Men hvad er Snapchat egentlig og hvorfor er de unge så vilde med det?

Kort fortalt er Snapchat en app, der kan sende og modtage billeder og film, såkaldte ”snaps”, som efter 1-10 sekunder destrueres. Som modtager har du altså kun ganske kort tid til at registrere, hvad billedet eller filmen viser, før det forsvinder igen. For altid.

Måske af lige præcis denne grund har Snapchat fået millioner af brugere, især blandt de unge, der kommunikerer hurtigt og spontant døgnet rundt.

Teenagerne bruger de flygtige billeder til at portrættere sig selv i situationer, der er cool, sjove og pinlige. Som nu 17-årige Ingeborg Pedersen fra København, der er ivrig Snapchat-bruger. Hun sender billeder af sig selv og de skæve og skøre ting, hun oplever i sin hverdag, til sine veninder.

Ifølge hende er Snapchat sjovt, og det er ikke ”lige så tørt og kedeligt som sms'er”.

”Det er bare rigtig fedt, fordi man kan tage fjollede og fede billeder og sende dem til sine venner, uden at de bliver gemt på telefonen,” siger hun.

På verdensplan bliver der sendt over 400 millioner ”snaps” om dagen, og selvom Snapchats kernebrugere er unge mellem 15 og 25 år, har tjenesten efterhånden også vundet indpas blandt voksne.

Særligt på Wall Street er et stigende antal børsmæglere ifølge New York Magazine begyndt at bruge Snapchat med samme formål som de danske teenagere: Her kan de nemlig have en form for privatliv på nettet uden at chefen eller andre nysgerrige kan følge med.

Har du fået lyst til at prøve at sende ”snaps” og selv opleve hvad den populære app kan kommer her en hurtig guide:

Først og fremmest downloader du appen ”Snapchat”. Herefter skal du registrere dig med en e-mail og vælge et password.

Herefter skal du løse en gåde, så Snapchat ved, at du ikke er en robot, der forsøger at hacke systemet. Dernæst vælger du et brugernavn.

Endelig skal du angive dit telefonnummer, hvorefter du får sendt en verificeringskode, som du taster ind. Hvis du herefter giver Snapchat adgang til dine kontakter i telefonen, kan den fortælle dig, hvem af kontakterne, der er på Snapchat. Du kan derefter sende dem en venneanmodning.

Du er nu klar til at tage dit første billede eller ”snap”. Du skal blot angive, hvor længe ”snap'en” skal være tilgængelig på modtagerens telefon, før den slettes. Det kan du indstille via stopurs-ikonet i nederste venstre hjørne.

Endelig trykker du på pilen nederst til højre, vælger en modtager og skyder billedet af.

Og så er du Snapchat-bruger.