Prøv avisen
Læserrejse

Højskoledage i troens og kampens lande

På rejsen besøger vi også Jerusalems gamle bydel. - Foto: Unitas Rejser

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser på en spændende rejse til Israel den 26. februar-8. marts 2015

Der er god grund til at rejse til Israel og Palæstina netop nu. Landene er præget af en ulykkelig konflikt, som på afstand kan være vanskelig at forstå. Men at være til stede, at se og at lytte er en begyndelse. Med vores tilstedeværelse udtrykker vi vores solidaritet med det hårdt prøvede kristne, arabiske mindretal og vores kærlighed til det jødiske folk. Vi må tro på, at freden både kan og skal komme til troens lande.

Og selvfølgelig tager vi kun af sted, hvis det er sikkert at rejse!

Vi tillader os at påstå, at denne rejse er noget særligt. Vi skal naturligvis se det, man skal se. Men vi lægger megen vægt på, at vi kommer bag facaderne. Aftenerne i Jerusalem består af møder med derboende danskere, der med viden og indsigt vil fortælle om hverdagen i det konfliktfyldte område. Hvis de aktuelle forhold tillader det, får vi mulighed for at besøge såvel en palæstinensisk flygtningelejr som en israelsk bosættelse, ligesom vi skal til Hebron, byen der rummer de fælles patriarkers grave og derfor på særlig måde også rummer konflikten. Alt det indgår ikke i almindelige turistrejser til Israel og Palæstina.

Vi rejser på en tid af året, hvor naturen står i blomst. Selv ørkenen kan blomstre! Og så er der behageligt varmt på den årstid. For at få det fulde udbytte af turen må man være nogenlunde godt gående.

At rejse i Israel og Palæstina er at se troens verden i et andet lys. Hvad enten man er troende eller ej, har historierne om Jesus af Nazaret og de andre bibelske personer sat deres afgørende præg på hele verdens historie.

At rejse i Israel og Palæstina er at se verden i farver. Konflikterne i Mellemøsten kan på afstand virke sort/hvide. På vores dannelsesrejse forsøger vi at danne os et fyldigere billede af konflikten og især at få større forståelse for de menneskelige sider af den.

Både Masada (i forgrunden af billedet) og Det Døde Hav (i baggrunden) er vigtige lokaliteter i Israels historie. - Foto: Scanpix