Prøv avisen
Læserrejse

Forårshøjskole i smukke Nordvestjylland

Naturen ved Nørre Nissum er storslået. - Foto: SeniorHøjskolen i Nørre Nissum

Kristeligt Dagblad og SeniorHøjskolen i Nørre Nissum arrangerer i fællesskab et spændende og varieret læserophold fra den 4. marts til den 17. marts 2015

Tidligt forår kan mærkes, når mildere vinde langsomt nærmer sig de danske kyster, og forårets uendelige rækker af små vækstmirakler fortæller os, at vi går mod lysere tider. Sådan vågner mange mennesker også op til fornyet engagement og med nysgerrigheden vakt - på menneskelivets mangfoldighed. Prøv at dele nysgerrigheden med andre på et højskoleophold, dele oplevelser med andre og fortælle ind i et fællesskab om lige det, du ser og hører. Og få fornemmelsen af, hvordan man kan glædes over og vokse ved at dele med andre.

Sådan tilbyder Kristeligt Dagblad i samarbejde med SeniorHøjskolen i Nørre Nissum et 14-dages kursus i begyndelsen af marts med mulighed for at blive oplivet og oplyst, inspireret og engageret gennem et højskolefællesskab. Vi tilbyder et kursus, der rummer mange fælles oplevelser i form af ekskursioner, koncert og foredrag. Således vil der for eksempel være ekskursion til Strandingsmuseet Sct. George i Thorsminde, B&O-museet i Struer med mere. Der er koncert med den danske folk-trio Zenobia - og digteren Søren Ulrik Thomsen kommer og fortæller om sine digte. Skolens faste lærere vil bidrage med morgensange, aftenarrangementer, ekskursioner og foredrag om for eksempel ny kunst i gamle kirker, Jeppe Aakjær, danske komponister og andre. Og derudover er de gået sammen om at tilbyde tre temaforløb på kurset, som man kan vælge et af. Man kan enten vælge ”Spor i landskabet”, der omhandler natur og livsvilkår i en både barsk og blid natur. Det er Vestkystens åbner vidder, vilde og voldsomme, og Limfjordslandets mere blide og venlige natur.

Eller man kan vælge ”Efterkrigstidens Danmark”, der ser nærmere på fremkomsten af det moderne Danmark, vi kender i dag. Hvordan vi har udviklet os fra et fattigt landbrugssamfund i 1950'erne til et højindustrialiseret videnssamfund. Hele tiden kommenteret af samtidens kunst, litteratur og musik.

Endelig kan man vælge at fordybe sig i værkstedsfaget ”Genbrugsmaterialer”. Her får meget af det, vi sædvanligvis bare smider væk, pludselig nyt liv under kyndig vejledning og inspiration af dygtige undervisere.

I 1949 skrev Halfdan Rasmussen et smukt digt, ”At lære er at ville”. Heri siger han blandt andet, at det at lære er ”at spejle sig i tider” for at forstå de nye tider. Men det er som sagt op til jer. At lære er at ville. Vi tilbyder muligheden for, at I kan spejle jer - i historien, kunsten, digtningen, naturen “. Men I skal ville det. Og der har vi de senere år gjort den erfaring, at mange tør udfordre sig selv langt mere end før. Så velkommen til to uger med masser af indhold, personlig fordybelse og mødet med nye mennesker.

Skolens faste lærere vil bidrage med morgensange på kurset. - Foto: SeniorHøjskolen i Nørre Nissum