Prøv avisen
Læserrejse

Vil du fejre advent i London?

Covent Gardens julemarked er i høj grad et besøg værd. - Foto: Andrew Cowie/AFP Foto/Scanpix

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser på en adventsrejse til London den 26.-30. november 2015 og oplev den smukke by ved juletid

Så er det nu! Den søde advents- og juletid skal planlægges.

Vi inviterer for 13. gang læserne til at begynde den herlige decembertid med sang, musik og fest i London.

London op til jul er noget særligt. En gang skal være den første, og har man først været der, så kommer man igen. Man kan trygt tage med, også selvom man synes, at sproget ikke rækker, eller fordi man er nervøs for den store by. Vi hjælper hinanden.

Men man skal være rimelig godt til bens. Vi skal op og ned ad Londons gader og køre med både lokale busser og Londons berømte Undergrund.

Tre ting går vi særligt efter:

Musikken i den engelske kirke er fantastisk. Den opsøger vi i Westminster Abbey og i St. Paul's Cathedral, hvor drengekor, orgelspil og bibellæsninger giver os en oplevelse som at være i Himlen.

Vi skal selvfølgelig se nogle af Londons mest storslåede herligheder. Under kyndig vejledning af dansktalende guider får vi set de væsentligste, lige fra Parlamentets høje haller til Covent Gardens julemarked.

Så er der det med fællesskabet: Ingen skal under turen føle sig alene eller forladt. Vi spiser sammen et par aftener, men på den anden side kan man melde sig ud af og ind i fællesskabet, når og hvor man vil. Da vi bor på et hotel lige midt i teaterkvarteret, er der mulighed for på egen hånd at tage i teateret eller gå til koncert.

På vejen hjem besøger vi Windsor Castle og ser det imponerende slot - dog ikke alle 50.000 kvadratmeter.

Mogens Hansen er præst og mediemand

I Saint Paul's Cathedral, kirken med Europas næststørste kuppel, skal vi høre evensong. - Foto: Scanpix
Windsor Castle, kongeborgen vest for London, besøger vi den dag, hvor vi rejser hjem. - Foto: Scanpix

Andre læser lige nu