Bjarne har læst Kristeligt Dagblad siden 90'erne: ”Avisen hjalp mig i undervisningen”

Bjarne Larsen fra Ballerup lærte Kristeligt Dagblad at kende, da han i 1990’erne underviste i religion

 Bjarne Larsen med Kristeligt Dagblad. – Privatfoto.
Bjarne Larsen med Kristeligt Dagblad. – Privatfoto.

Det var en relation, der begyndte professionelt. Med tiden flød arbejde og privatliv dog sammen, og i dag er de nærmest uadskillelige. Bjarne Larsen og Kristeligt Dagblad. Han har holdt avisen, siden den i dag pensionerede gymnasielærer begyndte at inddrage den i sin religionsundervisning på Nørre Gymnasium i København i 1990’erne.

”Der var masser af stof i avisen, jeg kunne bruge,” fortæller Bjarne Larsen til Bagsiden og nævner Thorkild Grosbøll-sagen som eksempel på en sag om tro, som optog eleverne dengang.

Det var en god avis, syntes han, og det blev han ved med at mene, mens layout og indhold udviklede sig igennem tre årtier.

”Avisen er blevet bedre, og man fornemmer tydeligt en fremgang i den,” siger den 76-årige læser, der er uddannet cand.mag. i nordisk filologi og religionsvidenskab.

Bjarne Larsen har undervist som gymnasielærer siden 1970’erne og lever i en ”avisfamilie”, som han siger. Hans hustru, der døde for 17 år siden af brystkræft, skrev til aviser, han har selv skrevet om hovedsageligt klassisk musik som anmelder til avisspalter andetsteds. Han er selv en habil pianist og har blandt andet dækket Wagner-festspillene i Bayreuth i 25 år. Og så er hans datter journalist.

I marts kom hans yngste barnebarn, der går i 8. klasse, til ham for at få et råd. Hun ville gerne vide, hvem hun skulle sende sit debatindlæg om elevers coronahjemsendelse til.

”Mit svar var selvfølgelig Kristeligt Dagblad, som optog artiklen, og vi var meget stolte af hende og den gode artikel,” fortæller Bjarne Larsen.

Han har også foræret et avisabonnement til Kristeligt Dagblad til sin datter, det samme til en tidligere kollega, og de blev som han glade for avisen.

Det er særligt etik-stoffet i avisen, som Bjarne Larsen er optaget af. I øjeblikket læser han med i debatten om abort, fortæller han – men også de mange etiske dilemmaer under coronakrisen optager ham. Og selvfølgelig kultur-stoffet, ikke mindst klassisk musik. I hjemmet i Ballerup står den ud over avislæsning og klaverspil på en masse tid med børn og børnebørn og lange cykelture.