Berømt borg fra Robin Hood-eventyr var blevet lovet 280 millioner kroner. Nu lukkes dørene for offentligheden

Det berømte gamle slot i Nottingham, kendt fra historien om Robin Hood, lukker på grund af ledelsesproblemer

Robin Hood-statue foran det berømte slot i Nottingham.
Robin Hood-statue foran det berømte slot i Nottingham. Foto: Nottinghamshire.

Uden for slottet står en statue af legenden Robin Hood med bue og en bil, der peger mod indgangen til et berømt og legendarisk slot. 

Men nu må besøgende fremover skyde en hvid pil efter bestræbelserne på at besøge slottet i den engelske by Nottingham.

For der er ikke længere midler til at drive stedet videre, skriver britiske medier og The Art Newspaper.  

Slottet er en tidligere middelalderborg, som ligger på en forhøjning, som er synlig fra hele byen. Det ligger tæt på Sherwood-skoven, der af de fleste nok kendes fra myten om Robin Hood – også kendt som tyvenes prins eller Robin af Locksley – der som bekendt stjal fra de rige og gav til de fattige og drev gæk med sheriffen af Nottingham engang i højmiddelalderen. 

Samme historiske sted ligger altså Nottingham Slot, som er en tidligere middelalderborg, der senere blev erstattet med et landsted. Oprindeligt blev slottet opført som en træfæstning i 1068, og Henrik II af England genopførte det i sten. I middelalderen var det en vigtig kongelig fæstning og lejlighedsvist et kongeligt residensslot.

I 1500-tallet forfaldt borgen og blev stort set nedrevet i 1651 bortset fra murene og porten, der stadig står i dag. Slottet åbnede første gang for offentligheden i 1878.

Stedet har været ejet af myndighederne i Nottingham og drives af en organisation kaldet Nottingham Castle Trust. 

Slottet har været en turistmagnet, ikke mindst på grund af myten om Robin Hood. Men det er altså slut nu. Slottet lukker, da fonden, der driver stedet, ikke kan drive stedet videre efter en række beskyldninger om ledelsesmæssige svigt og skuffende besøgstal. Lukningen sker, selvom slottet stod til at blive renoveret for hele 33 millioner pund, svarende til 280 millioner kroner.

Den tidligere administrerende direktør for slottet opfordrer nu lokalrådet til at iværksætte en uafhængig undersøgelse af årsagerne bag slottets lukning.

"Det er en kæmpe skuffelse. Dette er helt klart et betydeligt slag for byen og dens turisme," udtalte en rådmand fra afdelingen for fritid, kultur og planlægning i en erklæring tidligere på ugen ifølge The Art Newspaper.