Besøg det vestlige Sicilien med antikkens vidundere og siciliansk charme

Tag med Kristeligt Dagblad og Mols Rejser på en spændende læserrejse til Sicilien til juni

Besøg det vestlige Sicilien med antikkens vidundere og siciliansk charme

På denne læserrejse får deltagerne mulighed for at få et dybdegående indblik i Siciliens kultur og historie, når de med rejseleder Claus Rosenberg, forfatter af "Turen går til Sicilien", går på opdagelse i Siciliens mere end 3000 år lange historie.

Hvornår: 3.-10. juni 2023 

Pris: 13.530 kroner pr. person i dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg: 2100 kroner.

Prisen inkluderer: Flyrejse, rundrejse i bus, dagsudflugter hver dag, alle entréer og lokalguider: Segesta, Selinunte, Agrigento, Monreale Domkirke, marsalavin, saltmarker, cooking class, olivengård, Palermo Domkirke, nationalpark), to firestjernede hoteller, halvpension og dansk rejseleder.

Tilmelding og yderligere info:  molsrejser.dk eller telefon: 75871212. Oplys venligst, at det er en Kristeligt Dagblad læserrejse.

Program i stikord

Dag 1: Udrejse direkte fly Billund-Trapani.
Dag 2: Byvandring i Castellamare del Golfo, bjergbyen Erice og saltudvinding
Dag 3: Antikkens Segesta, vandretur og strandliv i Nationalpark Lo Zingaro
Dag 4: Mosaikker Monreale Katedral (Unesco), byrundtur Palermo (Unesco)
Dag 5: Cooking class og delikatessefrokost på agriturismo
Dag 6: Gibellina land art, olivenolie, Selinunte med stenbrud
Dag 7: Templernes Dal i Agrigento (Unesco), naturfænomenet Scala dei Turchi
Dag 8: Marsalavin. Hjemresje direkte fly Trapani-Billund

Med sin beliggenhed midt i Middelhavet har Sicilien indtaget en vigtig rolle i historiens udvikling og fungeret som et naturligt nav mellem folkeslag fra nord og syd, øst og vest – for grækerne, normannerne, jøder og byzantinerne med flere. 

Deltagerne besøger tre bygningshistoriske fundsteder fra antikken. Storheden og religiøsiteten mærkes, når vi spadserer mellem nogle af verdens bedst bevarede tempelruiner fra 500 år f.Kr. i Kongernes Dal ved Agrigento. Ved Segesta betages man af den spektakulære udsigt over dalstrøg, bjerge og Middelhavet ved foden af amfiteatret. I Selinunte ligger middelhavsområdets største arkæologiske område, hvor et helt bysamfund træder frem, inklusive et stenbrud, som har ligget urørt gennem 2000 år. 

Foto: Mols Rejser

Deltagerne besøger også den lille bjergby Monreale, hvis domkirke, bygget af normannerkonger omkring år 1100, rummer verdens største byzantinske mosaikker med motiver fra Det Gamle og Det Nye Testamente, som er optaget på Unescos kulturarvsliste. Ved et besøg i Palermo opleves flere multikulturelle bygninger med tydelige træk fra både byzantinsk, arabisk og vestlig kultur, som også er optaget på Unescos liste.

Siciliens madkultur er karakteriseret ved enkelhed, lokale råvarer og langsommelighed. En kulinarisk oplevelse venter på en lille agriturismo, der tilbereder sicilianske frokostretter. Rejsen byder også på besøg ved saltudvinding, på marsala-vingård, tankevækkende land art og olivengård. I nationalparken Lo Zingaro er der mulighed for at gå en tur langs bjergsiden med udsigt til den nordlige klippekyst.

I juni står naturen frisk med behagelige temperaturer omkring 24-28 grader og lækkert badevand.