Bilister vest for Storebælt er vilde med trækkrogen

Jyderne er mest begejstrede for trækkrogen – også kaldet jydekrogen – til bilen. Det viser en analyse, som Kommunernes Landforenings nyhedsbrev, Momentum, har fået lavet

På Læsø har 70 procent af bilerne trækkrog, mens kun 28 procent af bilerne i Hørsholm Kommune har en.
På Læsø har 70 procent af bilerne trækkrog, mens kun 28 procent af bilerne i Hørsholm Kommune har en. Foto: Colorbox

Vi vidste det godt alle sammen, men nu er der kommet dokumentation for det: at jyderne er mest begejstrede for trækkrogen – også kaldet jydekrogen – til bilen. Den krog, som gør det muligt at hægte en trailer bag på bilen. Det viser en analyse, som Kommunernes Landforenings nyhedsbrev, Momentum, har fået lavet.

Analysen bygger på data fra Det Digitale Motorregister og omfatter 2,2 millioner personbiler.

Topscoreren er Læsø Kommune, hvor 70 procent af alle biler er udstyret med en trækkrog. Herefter kommer Morsø (67 procent), Ringkøbing-Skjern, Ærø og Skive Kommuner, der alle ligger på 66 procent.

I bunden finder man Hørsholm, hvor kun 28 procent af bilerne har trækkrog. Herefter kommer Gentofte Kommune (30 procent), Frederiksberg Kommune (32 procent), Rudersdal Kommune (33 procent og Lyngby-Taarbæk Kommune (35 procent)

Med trækkrog følger ofte en trailer, og tallene bekræfter den udbredte fordom om, at Jylland er trailerland. Det mener Christian Grau, forfatter til bogen ”Mænd og biler”, foredragsholder samt motoredaktør på Euroman.

”Jydekrogen er den blevet kaldt, og tallene viser, at den lever op til sit navn. De dokumenterer sort på hvidt, at de fleste trækkroge findes vest for Storebælt. Der er det en livsstil der at have en trailer, og derfor er trækkrogen så udbredt,” siger Christian Grau til Momentum.8