Prøv avisen

Billeder af 1968

Med store håb og drømme blev ”oprørsungdommen” billedet på en generation af unge, som ville andet og mere end det etablerede. Den 19. april 1968 besatte 100 unge mennesker det psykologiske fakultet på Københavns Universitet og bragte ungdomsoprøret til Danmark. Billedet fra Kristeligt Dagblad i de dage i 1968 viser en repræsentant for ungdomsoprøret.

Der er mange forskellige forestillinger om, hvad 1968 var. I Kristeligt Dagblad det år får man et klart billede af ungdomsoprøreren, et indblik i en frokostkultur på arbejdspladsen samt et indtryk af et land, der blev tættere forbundet

Frokosttid er lig med en hof, eller det forsøgte Carlsberg i hvert at overbevise danskerne om i reklamer i 1968, der også blev bragt i denne avis. I dag er det, modsat dengang, ikke normalt med en øl til frokosten. Men diskussionen om, hvorvidt man må drikke øl i arbejdstiden, blusser med jævne mellemrum op, senest i 2010, hvor ansatte på Carlsberg Bryggerierne strejkede, efter at det blev vedtaget, at de ikke længere havde ret til tre øl om dagen.
Der var spøgelsesskygger på tv-skærmene i Lillebælts-området, da opførelsen af den nye Lillebæltsbro forstyrrede tv-signalet. Antallet af tv-apparater var i de år hastigt stigende, og over halvdelen af de danske hjem havde et stående i stuen. Broer og fjernsyn var et tydeligt billede på det økonomiske opsving, som Danmark oplevede i løbet af 1960’erne.