Bjergvandring i det smukke nordlige Tjekkiet

Tag med Kristeligt Dagblad og Mols Rejser på en vandrerejse i maj med vidunderlige naturoplevelser i Sudeterbjergene

På denne læserrejse til den tjekkiske nationalpark Krkonose, der ligger i Sudeterbjergene på grænsen mellem Tjekkiet og Polen, venter store oplevelser.

I dette ukendte, men meget naturskønne område skal vi på vandringer i overkommelig sværhedsgrad på stier af god kvalitet. Størstedelen af Nationalparken ligger over trægrænsen. Her findes store vidder, smukke tundraområder, grønne græsgange, moser, højfjeldsfauna og bløde bjerge.

Vandringerne går blandt andet til det sorte bjerg Cerna Hora og til de spektakulære stenformationer i Prachovské Skaly, som regionen er berømt for. På landets højeste bjerg Snezka (1602 meter over havets overflade) ligger mange flotte vandringer til blandt andet højmoser med en nøjsom, men smuk vegetation.

Flere dage går ruten også ind over den polske grænse. Den store flod Elben har sit udspring lige i nærheden af byen Spindleruv Mlyn, som er udgangspunktet én af dagene.

For at tilgodese alle på rejsen tilbydes der vandringer i to grupper med hver sin danske vandreleder: Gruppe 1 går mellem 10 og 20 kilometer om dagen, gruppe 2 går mellem 6 og 10 kilometer om dagen. Som regel starter begge grupper samlet, og den ene gruppe vandrer hele vejen, mens den anden bliver hentet et sted på ruten af den danske bus, som står til gruppens rådighed hver dag.

To dage medbringes madpakke, som spises midt i naturen, andre dage nyder man frokosten på små lokale serveringssteder. Et par dage tager gruppen en kabinelift op i terrænet, andre dage går man ud fra hotellet. Vandringerne går ad anlagte stier og veje af forskellig kvalitet på forskelligt underlag i bakket terræn. Ingen meget stejle stigninger.

Hotellet er et godt firestjernet turisthotel beliggende midt i den hyggelige lille bjergby Pec pod Snezkou.

Maj er en vidunderlig måned til naturoplevelser i Tjekkiet. Naturen står frisk og grøn og dagstemperaturerne ligger omkring 15-20 grader.

Vandre- og rejselederne Aksel og Ruth Goth er særdeles stedkendt i området og vil guide på alle vandringer. En spændende rejse for dem, der kan lide aktive ferier og flot natur.