Bjergvandringer i det nordligste Tjekkiet 

Tag med Kristeligt Dagblad og Mols Rejser på en vandrerejse til Sudeterbjergene den 30. maj til den 5. juni 2023

På denne læserrejse til den tjekkiske nationalpark Krkonose på grænsen mellem Tjekkiet og Polen venter store oplevelser og gode vandringer.
På denne læserrejse til den tjekkiske nationalpark Krkonose på grænsen mellem Tjekkiet og Polen venter store oplevelser og gode vandringer. Foto: Mols Rejser.

På denne læserrejse til den tjekkiske nationalpark Krkonose på grænsen mellem Tjekkiet og Polen, venter store oplevelser og gode vandringer. En spændende rejse for de, der kan lide aktive ferier og flot natur.

Hvornår: 30.maj - 5. juni 2023

Pris: 9.250 kroner pr person i dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg 825 kroner

Tilmelding og yderligere information: Mols Rejser, telefon: 75 87 12 12 web: www.molsrejser.dk. Oplys venligst, at det er en Kristeligt Dagblad-læserrejse. 

Prisen inkluderer: Busrejse, firestjernet hotel, seks gange morgenmad, seks middage, to picnic-frokoster, billet til kabinelift, entre til nationalpark, to danske vandre- og rejseledere med et stort lokalt kendskab, differentierede vandringer i to grupper, foredrag ved lokal lærer om livet i Tjekkiet, relevante fortællinger om de områder, der køres igennem på ud- og hjemrejse.

Program i stikord

Dag 1: Busopsamling på Fredericia Banegård klokken 7:30

Dag 2: Vandretur: Cerna Hora

Dag 3: Vandretur: Snezka. Oplæg: ”Tjekkiet i dag” ved lokal lærer

Dag 4: Vandretur: Klippeformationer i Adrspach. Tid på egen hånd i byen Trutnov

Dag 5: Vandretur: I området ved Elbens udspring

Dag 6: Vandretur: Horni Mala Upa

Dag 7: Hjemkørsel

I dette ukendte, men naturskønne område skal deltagerne på vandringer i overkommelig sværhedsgrad på stier af god kvalitet. Størstedelen af Nationalparken ligger over trægrænsen. Her findes store vidder, grønne græsgange, moser og højfjeldsfauna. Vandringerne går blandt andet til Cerna Hora (det sorte bjerg) og til de spektakulære lodrette søjleformede klippeformationer i Adrspach Skaly.

Med kabinelift lander deltagerne på landets højeste bjerg, Snezka (1602 meter), og vandrer her gennem blandt andet højmoser med nøjsom vegetation og smukke udsigter. Den store flod Elben har sit udspring lige i nærheden af byen Spindleruv Mlyn, som er udgangspunktet én af dagene. Flere dage går ruten også ind over den polske grænse. 

For at tilgodese alle på rejsen tilbydes der vandringer i to grupper med hver sin danske vandreleder: Gruppe 1 går mellem 10 og 20 kilometer om dagen, gruppe 2 går mellem 6 og 10 kilometer om dagen. Som regel starter begge grupper sammen; gruppe 1 vandrer hele vejen, mens gruppe 2 bliver hentet et sted på ruten af den danske bus, som står til gruppens rådighed hver dag.

To dage medbringes madpakke, som spises midt i naturen, andre dage nyder man frokosten på små lokale serveringssteder. Vandringerne går ad anlagte stier og veje af forskellig kvalitet på forskelligt underlag i bakket terræn. Der er ingen meget stejle stigninger.

Slutningen af maj er en vidunderlig tid til naturoplevelser i Tjekkiet. Naturen står frisk og grøn og dagstemperaturerne ligger omkring 15-20 grader. 

Hele ugen er deltagerne indkvarteret på hotel beliggende midt i den hyggelige lille bjergby Pec pod Snezkou.