Bliv inspireret og tag på højskoleophold i Grækenland

Oplev de skønne sydgræske gaver og hvide strande på dette ophold til januar med Poul Joachim Stender og Jesper Bay-Hansen i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Monemvasia og dens smukke gamle kirker
Monemvasia og dens smukke gamle kirker. Foto: Robertharding/Masterfile/Ritzau Scanpix.

Temaet for dette højskoleophold er: Hvad er meningen med livet? Gennem hele ugen ledes der efter svar i den græske antik, kristendommen, psykologien, musikken og maden. Opholdet byder på foredrag og daglig sang og musik. Men også på en deltagelse i grækernes store religiøse fest – epifanifesten – og på to udflugter.

Den ene til Grækenlands Gibraltar – Monemvasia. Den anden til Kap Tanaion – antikkens indgang til dødsriget.

Deltagerne indkvarteres på hotel i den smukke by Gytheio med direkte udsigt til havet og øen Kranai, der omtales i Homers Iliade. Havnebyen er kendt for sine mange gode fisketaverner og udsigt til de snedækkede Taigetosbjerge.

Jazzsangeren Therese Nielsen og pianisten Alexander Bak-Hansen står for opholdets musik. Der satses på at give deltagerne og Gytheions indbyggere en dansk jazzkoncert i byens kulturhus.

Januar er smuk og lun i Sydgrækenland. Appelsinerne plukkes. De sidste oliven bankes af træerne. Blæksprutterne hænger til tørre.

Der bliver mulighed for at nyde byens gode mad og døsige stemning og bade på de brede, hvide, nærliggende strande.

Der bliver mulighed for at nyde byens gode mad og døsige stemning og bade på de brede, hvide, nærliggende strande.