Brug knolden i vinterkøkkenet

En puré af selleri og andre rodfrugter giver godt modspil til kammuslinger

Selleripuré er hurtigt tilberedt, og er her serveret med kammuslinger.
Selleripuré er hurtigt tilberedt, og er her serveret med kammuslinger. Foto: Bjarne Nørum.

Vinter er tiden til at spise rodfrugter. Dagens lørdagsmad er mest af alt til inspiration, for det handler om at bruge, hvad der nu engang er i grøntsagsskuffen, køleskabet og fryseren.

Den primære ingrediens er den uanseelige knoldselleri, som har været kendt i det danske køkken siden 1300-tallet.

I min udgave har jeg også brugt skorzonerrødder, som jeg fandt på det lokale marked her i London. Men andre rodfrugter som eksempelvis persillerod kan også bruges.

Hvilken slags bouillon, man ønsker, er lidt op til smag og behag. Jeg havde en fiskebouillon i fryseren, men nogle opskrifter anbefaler grøntsags- eller kyllingebouillon

På toppen af selleripuréen har jeg brugt kammuslinger, som det også er godt at have i fryseren, da de er hurtige at tø op. Men man kan også vælge et stykke pandestegt eller ovnbagt fisk.

Opskriften kan varieres på mange måder, men det primære er, at det er en let, relativ hurtig og ikke mindst velsmagende forret eller frokostret.

Selleripuré er hurtigt tilberedt, og er her serveret med kammuslinger.
Selleripuré er hurtigt tilberedt, og er her serveret med kammuslinger. Foto: Bjarne Nørum.