Prøv avisen
Lørdagsmad

Dansk efterår i italiensk indpakning

Ravioli med gedeost, kantareller, bacon og rosmarin er en fin indledning til en masse forskellige slags årstidsretter

I min familie er vi, efter at have boet i USA, vilde med halloween. Mine voksne sønner skærer græskar med krager, katte, og groteske ansigter.

Da vi af praktiske grunde måtte holde vores årlige halloweenmiddag sidste lørdag, var præstegården pyntet med skeletter, græskar, blinkende kranier, sorte edderkopper og spindelvæv.

Der er noget befriende over en gang om året at gøre grin med døden, der resten af året gør grin med os.

Til vores middag, festligt akkompagneret af hylende skeletter, indledte vi civiliseret med hjemmelavet ravioli og en tung, italiensk vin. Men herefter stod det på bajere og en saftig hjemmelavet amerikansk burger tilberedt ud fra burgerkæden Carl Juniors slogan: ”If it doesn’t get all over the place, it doesn’t belong in your face”, der frit kan oversættes til. ”Hvis den ikke smatter ud over det hele, hører den ikke hjemme i din mund”.

Når jeg vælger at bringe opskriften på vores italienske forret, skyldes det, at den er en fin indledning til en masse forskellige slags retter, og fordi den på en raffineret måde pakker årstidens danske råvarer ind i en italiensk dragt.

Til denne halloween-middag blev der indledt med hjemmelavet ravioli og en tung, italiensk vin. Foto: Poul Joachim Stender
Foto: Poul Joachim Stender
Foto: Poul Joachim Stender
Foto: Poul Joachim Stender
Foto: Poul Joachim Stender
æ Foto: Poul Joachim Stender
Foto: Poul Joachim Stender