Danskerne er en nation af naturelskere

Hele 22 procent af danskerne bruger naturen hver dag

Især kvinder over 55 år er vilde med den danske natur.
Især kvinder over 55 år er vilde med den danske natur. Foto: Scanpix

Verdens første folkemøde for natur er netop blevet holdt i Hirtshals, og det er ikke så mærkeligt, at det er i Danmark, det finder sted, for vi er vilde med naturen.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit nyhedsbrev. Danskerne bruger naturen flere gange om ugen – hele 22 procent bruger den hver dag, og det er en lille stigning i forhold til 2013, hvor der senest blev foretaget samme type undersøgelse. Især kvinder over 55 år og danskere bosat uden for Region Hovedstaden bruger naturen flere gange om ugen.

Blot 15 procent blandt danskere i Region Hovedstaden bruger naturen hver dag og 15 procent svarer omvendt, at de bruger naturen sjældnere.

Kvinder nyder tilsyneladende oftere synet af alt det grønne i naturen. I hvert fald svarer flere kvinder end mænd, at de oftere bruger naturen til at kigge på, dyrke motion, samle bær, frugt og. lignende samt badning, mens 17 procent af mændene bruger naturen til jagt og fiskeri (modsat fire procent blandt kvinder).

Danskere mellem 18 og 34 år bruger oftere end gennemsnittet naturen til motion og badning, mens 45 plus-segmentets svar viser, at de oftere end gen- nemsnittet bruger naturen til rekreation og til at kigge på.

Til spørgsmålet om, hvorvidt staten bør understøtte udviklingen af den danske natur, svarer 64 procent af danskerne ja tak.