Den ligner et rumvæsen, men smager mildt og friskt: Sæt blot tænderne i glaskålen

Denne uges lørdagsmad byder på råkost af glaskål som tilbehør til en indisk inspireret gryderet

Baseret på udseendet passer glaskålen måske bedre i det ydre rum. Men du kan roligt sætte tænderne i den.
Baseret på udseendet passer glaskålen måske bedre i det ydre rum. Men du kan roligt sætte tænderne i den. . Foto: Lærke Fallesen/Adrian Pelletier/Pixnio.

Den ligner næsten et lille væsen fra det ydre rum. Eller en lysegrøn miniature-udgave af Sputnik-satellitterne, og for nybegyndere eller ikke-grøntsagskyndige kan det måske virke uoverkommeligt at kaste sig over den lidt aparte grøntsag. Men frygt ej. Der gemmer sig en perlerække af gode spiseoplevelser bag den grønne - eller i nogle tilfælde lilla - skræl med de lange antenner: glaskålen.

Den er en af de mange kålarter, som i takt med den nynordiske gastronomibølge og derpå følgende kålrenæssance har fundet vej (tilbage) til mange danske supermarkedshylder. Og selvom den ikke ser så tilgængelig ud, er den ligesom den milde og velkendte spidskål et oplagt begyndelsessted for kålskeptikere, for trods navnet smager den mildt og minimalt af kål.