Prøv avisen

Den rebelske elektriker

Jysk elinstallatørs slogan. – Privatfoto.

En sønderjysk elinstallatør med fantasi afslutter Bagsidens serie om skæve og sjove slogans

Hvad har en christianit og en sønderjysk elinstallatør til fælles? Det viser sig, at kreativiteten hos dem og mange andre rundt om i landet er stor, når det gælder udformningen af slogans på enten biler, skilte eller husfacader.

Det er der kommet mange eksempler på hen over sommeren, hvor Bagsiden har præsenteret sjove, skæve og opfindssomme slogans opfanget af læserne og indsendt til avisen. En af dem er læseren Steen Samuelsen, der har opdaget billedet af en hvid varevogn tilhørende Spidsbjerg El og sikringsteknik i Sjølund lidt syd for Kolding. Her har man et slogan lavet over den bogstaveligt talt udødelige linje fra Christianias slagsang af Tom Lunden fra 1976 med det kendte omkvæd ”I kan ikke slå os ihjel.”

Steen Samuelsens bidrag er det sidste i rækken af opfindsomme slogans, som Bagsiden har bragt over hen over sommeren.

Det er blevet til en række meget forskellige slogans, hvor nogle sætter smil på læben, mens andre overrasker og måske ligefrem forarger. Én ting har de dog tilfælles: Gode slogans er som gode popsange ørehængere, som man ikke så let glemmer igen.

Der var eksempelvis grillbaren på Samsø, der formåede at rime på dialekt med verset: ”Hææ sælle vi ent katti i sækki, men dæjle ma. Lig bage we hækki.”

I Bergen var en skomager, ligesom elektrikeren i Sjølund i sit musikalske hjørne, da han fandt på sloganet ”O såle mio”.

Straks værre blev det, da Bagsiden gik en tur i arkivet og fandt en annonce fra 1907 for de såkaldte Vovehals-bukser fra Jydsk Kjole-Klædehus. ”Slaa bare væk, min gamle Ven, Vovehals-Bukser holder nok igen,” lød det i reklamen for bukser til børn. Den var nok ikke gået i dag, og det er da heller ikke alle virksomheder, der synes om slogans. En læser tippede os om en smedje i Vedsted, der skilter med ordene: ”Vi vil hellere arbejde end lege med slogans.”

På Bagsiden er vi dog vilde med begge dele og sender en stor tak til læserne for alle bidrag til serien med ordene:

”Det er sjovt at lave avis og med læsernes hjælp finde på en smule fis.”