"Der er noget fascinerede ved den forvandling, der sker med mænd, når de er sammen om at se fodbold"

Siden Danmarks første VM-deltagelse, har Kristeligt Dagblad dækket turneringen og det medfølgende sammenhold og misbrug

Finalen til VM i Argentina i 1978 mellem værtslandet og Holland.  Kristeligt Dagblad skrev om slutrunden, men ikke om fodbold, men om faren ved at lave kritisk journalistik i værtslandet.
Finalen til VM i Argentina i 1978 mellem værtslandet og Holland. Kristeligt Dagblad skrev om slutrunden, men ikke om fodbold, men om faren ved at lave kritisk journalistik i værtslandet. Foto: AP/Ritzau Scanpix.

Da Danmark i går spillede deres første kamp i Qatar ved dette års VM, var det kun sjette gang, herrelandsholdet indtog verdensmesterskaberne i fodbold. Men turneringen har siden Danmarks debut været lig med fædrelandsfølelse og folkefest. Det har man kunnet læse i Kristeligt Dagblad gennem tiden.

Første gang Danmark kvalificerede sig til VM, var midt i ”fattigfirserne” og kort inden, ”kartoffelkuren” blev vedtaget. Måske netop af den grund blev to uger med god stemning sparket i gang, da det danske landshold løb på banen for at spille deres første kamp. Det mente en sognepræst, der i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 19. juni 1986 skrev: