Prøv avisen
Havebrev

Det er slidsomt, men skønt med en ny have

Illustration: Kræsten Krum Byskov

Sommerens store glæde er en ny krukkehave hos Bjarne Nielsen Brovst, der er blevet dobbelt lykkelig

Det er noget af et nyt haveafsnit, vi har fået anlagt hen over sommeren her på Nordgården ved Jammerbugten. Vi har jo ellers mange ”haver” her omkring det gamle husmandssted på vore 27 hektarer jord. Skovhaven, haven med højbedene, drivhushaven med fire store drivhuse, den overdækkede have mod nord, orangeriet, volieren mod øst og syd, plus de små vilde haver ude i det store område samt fem æble- og pærehaver.

Men nu har vi sparet penge sammen til krukkehaven, som vi godt vidste ville blive dyr. Vi havde været oppe ved anlægsgartner Danielsen lidt nord for Aggersundbroen. Og også hørt på prisen på belægningssten hos Thisted/Fjerritslev Cementvarefabrik. Det endte med en beslutning om herregårdssten, gråmix, 5 x 5 centimeter raspet, 20 centimeter lang 0g 13,5,centimeter bred, i vores øjne den smukkeste. Det er den samme type flisesten, vi har i gårdhaven og i indkørslen på Rude Strand, som vi fik anlagt i 1997, og de holder virkelig godt. Kun enkelte af de grå herregårdssten er knækket igennem de 20 år, de har ligget der. Et væltet træ og en gravko.

Nu besluttede vi, at alt ude på gårdspladsen skulle skiftes ud. Der lå store cementfliser på 50 x 50 centimeter fra 1967, hvor et utal af dem var knækkede og lå skævt. Det skyldtes, at der har kørt biler, traktor og kommunens kæmpe bil, når den skulle tømme vores septiktank. Ak ja, og så fik vi for et par år siden kørt sand og ralsten på køredelen af gårdspladsen og på vejen op til Bredesande. Dertil er der græs rundt om på cirka 800 kvadratmeter.