Prøv avisen
Læserophold

Det vidunderlige søhøjland

Jeanette Varberg, museumsinspektør på Moesgaard Museum, holder foredrag om fortidens slagmarker. – Foto: Rógvi N. Johansen

Tag med Kristeligt Dagblad og Silkeborg Højskole på et enestående sommerkursus den 11.-17. juni 2017

Midt imellem hede og sø, bakker og skove ligger Silkeborg og Søhøjlandet. Med udgangspunkt i dette vidunderlige sted inviterer vi til en højskoleuge, hvor vi tager livtag med naturen, kulturen og historien, som har formet området og de mennesker, der bor her.

Hver formiddag inviterer vi en forfatter, en kunstner, en naturvejleder, en museumsinspektør, en præst eller en journalist ind, som har noget på hjerte og gør os klogere på fortiden og nutiden, på naturen og kulturen.

Kunstner Peter Callesen holder foredrag og workshop med temaet ”Ud af intet”. Han er kendt for sine papirklipsværker, der vokser ud af enkle, hvide A4-sider.

Vi skal også høre foredraget ”Når livet er svært” ved DR-journalist Anders Agger, og forfatter og museumsinspektør på Moesgaard Museum Jeanette Varberg holder foredraget ”Fortidens Slagmarker – Krig og konflikt fra stenalder til vikingetid”.

Da det også er reformationsjubilæumsår, skal vi høre om Luther, Kierkegaard og Reformationen ved forfatter og højskolelærer Christian Hjortkjær i foredraget ”Det utilstrækkelige selv”. Derudover får vi besøg af naturvejleder Jan Kjærgaard, som fortæller om naturen omkring Silkeborg.

Om eftermiddagen bevæger vi os ud af huset for at opleve Silkeborg og Søhøjlandet.

Vi skal på byvandring i Silkeborg med museums- inspektør Keld Dalsgaard Larsen, have en rundvisning på Museum Jorn og opleve en sejltur på Silkeborgsøerne.

Vi skal besøge Øm Kloster og Tvilum Kirke, hvor sognepræst Gerda Jessen vil fortælle om kirkens historie.

To eftermiddage tilbyder vi forskellige workshops, hvor der er noget til hoved, stemme, hænder og fødder. Vandring ad trækstien, keramik, kor, mountain bike og en studiekreds om Sven Brinkmanns bog ”Ståsteder” er også på programmet.

Om aftenen rykker vi sammen og skaber højskole-stemning med en jazzkoncert med Anne Odgård Trio, højskolesangaften, samtalesalon og en afsluttende festaften.

Højskolekurset byder også på fællessang, debat, god mad og samvær. Velkommen til et inspirerende højskolekursus!

Jacob Zakarias Eyermann er forstander.

Kunstner Peter Callesen, der er kendt for sine papirklipsværker, kommer og holder foredrag på højskoleopholdet. Her ses værket ”Half Way Through”. – Foto: Anders Sune Berg
Anders Agger, der er journalist på Danmarks Radio, skal holde foredraget ”Når livet er svært”. – Foto: Mingo Nørager