Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Lørdagsmad

En velsmagende hjælp til isolerede

Ølbraiseret svineskank med rodfrugter og citroner. – Foto: Poul Joachim Stender.

Selvom mange danskere opholder sig hjemme i disse uger, bør man stadig hjælpe andre i viruskarantæne med god mad såsom ”grisens guld”

Coronavirussen viser, hvor sårbare vi er. Vi er ved at vågne op til en ny tid. De fleste mennesker, der har været gennem alvorlig sygdom, er blevet mere taknemmelige for livet, end de nogensinde før havde været.

Når conoravirussen engang har lagt sig, vil den danske befolkning forhåbentlig også skønne mere på den ganske enkle hverdag og det gode måltid. Og måske vil vi også få endnu mere ømhed for vores syge og gamle. Det er dem, der er mest truet i øjeblikket af virussen. Vi frygter, at vi kan miste dem. Og frygten er ikke den værste følelse. Den fortæller noget om vores kærlighed. Kan vi lide nogle, kommer vi også til at lide for det.

Mange danskere har i denne tid familiemedlemmer og venner, der er i karantæne efter måske at have været udsat for conorasmitte. Og en af de gode måder at hjælpe dem gennem deres isolation er at stille en kasse foran deres dør med et tilberedt måltid. Eller endnu bedre. Køb en pæn kasse, læg denne opskrift ned i kassen sammen med de råvarer, der hører til plus nogle gode Indian Pale Ale-øl. Det er formodentlig langt mere underholdende, når man er i karantæne og ikke ramt af sygdom, selv at lave et måltid end at få det serveret i en kasse foran døren. Og når jeg netop vælger klassikeren ølbraiseret svineskank, skyldes det, at svineskanken i mine øjne er grisens guld.

Tilbereder man kødet rigtigt, bliver det så mørt, at man kan tygge det med øjenvipperne, og så duftende, at man også får appetit på livet. Samtidig ser retten indtagende ud. Hvis udsigten fra en karantæne har været den samme i 14 dage, er gyldne svær, gule citroner, grønne laurbærblade, røde gulerødder, snehvide pastinakker og smukt skummende øl, det man har brug for.