Én klage har fået skotsk kirke til at skrotte 200 år gammel tradition

Klokkerne vil ikke længere ringe om natten i Beith Parish Church i Skotland, efter at en ny beboer i byen har klaget over, at det forstyrrede nattesøvnen

Beslutningen om at skrotte den natlige klokkeringning i Beith Parish Church i Skotland er beskrevet i flere store britiske medier.
Beslutningen om at skrotte den natlige klokkeringning i Beith Parish Church i Skotland er beskrevet i flere store britiske medier. Foto: Google Street View.

En ny beboer i byen Ayrshire i Skotland kunne ikke sove. 

Vedkommende kunne høre klokkerne fra den lokale kirke ringe om natten, og det fik beboeren til at reagere. En klage blev sendt til byrådet, som henstillede til kirken om at stoppe klokkeringningen om natten. 

Anbefalingen fra myndighederne var, at klokkeringningen i Beith Parish Church blev indstillet fra klokken 23 til 7, og den opfordring er nu blevet imødekommet. Det skriver BBC.

Den presbyterianske kirke, som ligger sydvest for Glasgow, blev bygget i 1810, og siden har den ringet alle døgnets 24 timer, men den tradition er ovre nu.

Nogle lokale borgere er dog utilfredse med beslutningen, og en, Bryan McWilliams, som har boet ved siden af kirken i 20 år, har nu igangsat en underskriftsindsamling for at få beslutningen omgjort.

“Klokketårnet er mere end bare en tidsmåler. Det fungerer som en lydlig forbindelse til vores historie og arv og har ringet i 200 år,” står der på hjemmesiden, hvor over 900 borgere har skrevet under.

Han vedkender, at der skal tages hensyn til beboernes nattesøvn, men at “én persons ubehag ikke bør ødelægge en tradition, som er elsket af mange, og som har været integreret i vores lokalsamfund i generationer”.

Ifølge rådet af ældre i den presbyterianske kirke vejer hensynet til klageren tilsyneladende tungere, og en talsperson begrunder beslutningen med en reference til Markusevangeliet i Det Nye Testamente:

“Du skal elske din næste som dig selv”.