En rabarbertærteopskrift serveret på vers

Det kan være vanskeligt at huske sommerens gode opskrifter. Hvorfor ikke synge sig frem til en rabarbertærte?

Så er der rabarbertærte.
Så er der rabarbertærte. . Foto: Scanpix.

Karsten Hermansen fra Marstal har sendt en opskrift på en rabarbertærte, der er formidlet på en - for en madopskrift - lidt usædvanlig måde, nemlig på vers. Versene skal synges på melodien til sangen ”For alle de små blomster”.

Karsten Hermansen skriver, at opskriften af hensyn til versefødderne er udstyret med et lidt gammelt udtryk, som nutidens mennesker i almindelighed nok ikke kender, nemlig halvfjerde hundrede gram, som svarer til 350 gram.

Yngre læsere skal måske også mindes om, at et pund er 500 gram.

Her kommer opskriften. Velbekomme.

Man tager smør og sukker - et kvart pund af hver del

og rører godt, så man til sidst forvandler

det hele til en mos, hvori et æg sættes til,

og så skal bruges hundred' gram af mandler.

Ethundredtyve gram af mel skal også røres i,

og endelig en teske - kvart - med bagepulver i.

Nu har man en dej,

og fyldet er en leg:

Rabarberstilke hakkes - tag halvfjerde hundred' gram,

hertil et kvart pund sukker, lidt vanille på beram.

Man finder tærteformen og lægger dejen ud,

så bunden bliver nogenlunde dækket.

Så lægger man rabarber og drysser sukker ud,

og nu skal ovnen se at blive vækket.

Den sidste dej bli'r låg på kagen, som nu sættes ind

den næste halve time - termostaten stilles ind,

så kagen bli'r lun

og nogenlunde brun.

Tohundredfemogtyve grader passer netop til.

Serveres med lidt flødeskum, hvis det er det, man vil.