En rejse for bedsteforældre og børnebørn. Oplev vulkaner, gletsjere og historie på Island

Tag med Kristeligt Dagblad og Kultur Retur på en inspirerende læserrejse til Island til juli. Rejsen henvender sig især til bedsteforældre og deres store børnebørn

Gullfoss er vel Islands mest kendte vandfald.
Gullfoss er vel Islands mest kendte vandfald. Foto: Rudy Hemmingsen.

Mange bedsteforældre er optaget af at opleve gode ting sammen med deres børnebørn, og inspirere og lære dem noget. Det er baggrunden for denne læserrejse, der henvender sig til alle

bedsteforældre med store børnebørn, som sammen gerne vil besøge og blive klogere på den sagnomspundne ø Island. 

Hvornår: 24.-30. juli 2023

Pris: 18.550 kroner ved indkvartering på dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 2000 kroner.

Inkluderet i prisen: Fly, skatter og afgifter, indkvartering, fuld pension, tur på gletsjer, flere sejlture, entréer og møder med lokale.

Yderligere information og tilmelding:  Tlf 29 62 80 77 eller team-island.dk. Oplys venligst, at det er en Kristeligt Dagblad-læserrejse.

Program i stikord

Dag 1: afrejse klokken 14.10 fra Kastrup. Udstrakte lavafelter, store klitområder og udkig til Atlanterhavet. Ankomst på bondegård, hvor vi bor og spiser.

Dag 2: travetur på gletsjeren Solheimajökull. Den sorte strand, søjlebasalt og et meget primitivt bassin med varmt vand.

Dag 3: Vestmannaøerne, travetur til toppen af vulkanen Eldfell og udsigt over øgruppen. Sejltur med mange fugle.

Dag 4: Europas største gletsjer Vatnajökull. Sejltur på lagune med isbjerge.

Dag 5: Gamla Laugin, et autentisk badested. Vandfaldet Gullfoss, gejseren Strokkur og Tingvallasletten og -søen. Ankomst Reykjavik.

Dag 6: Sightseeing i Reykjavik og derefter tid på egen hånd med mulighed for at opleve eksempelvis hvalsafari, ridetur på islandske heste, museer, shopping og caféer. Fælles afslutningsmiddag.

Dag 7: Svolvstinkende mudderpøle og ”broen mellem de to kontinenter”. Hjemrejse og ankomst Kastrup klokken 21.40.

Rejsen foregår i selskab med gymnasielærer Esben Jacobsen, der vil formidle naturvidenskab, geologi, vulkaner og historie. Han vil også gøre deltagerne klogere på nogle af Islands mange mysterier. 
Rejsen foregår i selskab med gymnasielærer Esben Jacobsen, der vil formidle naturvidenskab, geologi, vulkaner og historie. Han vil også gøre deltagerne klogere på nogle af Islands mange mysterier.  Foto: Svend Novrup.

Island rummer mange spændende naturfænomener, der kan være vanskelige at forstå for danskere fra det fredelige, frodige og flade land. Hvordan er det at bo ved siden af en vulkan, der med jævne mellemrum sender lava og aske højt til vejrs? Hvordan er det at leve et sted, hvor undergrundens varme kilder opvarmer alle huse – eller fyldes i åbne svømmeanlæg, ledes gennem rør under byens fortove eller ledes ud i havet for at skabe en opvarmet badestrand?

Foto: Erik M. Pedersen.

Eller hvor gletsjernes dynamik skaber et landskab, der i sig selv er dramatisk, og som også fortæller os meget om Danmarks landskaber: morænebakker, smeltevandssletter og dødishuller.

Turen giver deltagerne mulighed for at lære meget mere om Island og dermed indirekte om Danmark.

Rejsen foregår i selskab med gymnasielærer Esben Jacobsen, der vil formidle naturvidenskab, geologi, vulkaner og historie. Han vil også gøre deltagerne klogere på nogle af Islands mange mysterier. 

Desuden besøger deltagerne Vestmannaøerne, som mange vil huske for det voldsomme vulkanudbrud i 1973, hvor omkring 400 huse blev ødelagt af henholdsvis lava, aske eller ildebrand. Der vil på læserrejsen også være god tid til fordybelse og traveture.