Prøv avisen

Enøjet kat bliver hos redningskvinde

Den enøjede kat Snuske/Lilly kan blive hos sin nye ejer. – Skærmbillede fra TV Midtvest.

Sag om ejerskabet til en kat i Viborg er afgjort. Katten bliver hos dyrlægen, der reddet hende

En kat i Viborg har bragt følelserne i spil hos lokale borgere og medlemmer af Folketinget og har ført til ny aftale i kommunen om herreløse katte.

Sagen om det retmæssige ejerskab til den enøjede kat Snuske, også kaldet Lilly, som vi tidligere har omtalt her på Bagsiden, er endelig nået til en afslutning. Katten skal blive hos sin nye ejer, dyrlæge Lise Svejgaard.

For to uger siden var hun og kattens tidligere ejere, familien Sørensen fra Stoholm, i retten i Viborg for at kæmpe om ejerskabet.

Den umærkede kat Snuske var nemlig løbet hjemmefra i maj sidste år og blev siden, afmagret og med et skadet øje, bragt til dyrlæge Lise Svejgaard fra Egelund Dyreklinik i Ravnstrup. I stedet for at aflive den, behandlede hun dens mange sår og ønskede derefter at beholde katten efter at have efterlyst katten uden held. Først efter to måneder dukkede de op og krævede katten tilbage.

Dyrlægen mente dog ikke, at ejerne kunne tage vare på Snuske, både fordi den var umærket, og fordi de ikke ville betale de 36.000 kroner, behandlingerne kostede. Hun fik den øremærket og ændrede dens navn til Lilly. De tidligere ejerere stævnede hende, og nu er den lange sag altså endt med, at retten i Viborg i fredags gav dyrlægen medhold i sin sag. Det oplyser TV Midtvest.

For dyrlægen har sagen om Snuske/Lilly handlet om et større problem med umærkede katte, som hun må aflive 10-12 af om ugen. ”Vi har virkelig brug for en kattelov, som sidestiller katte med hunde,” sagde hun til Skive Folkeblad tilbage i juli.

Folketingsmedlemmer fra både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har blandet sig i den omstridte sag og vil gerne se på reglerne for registrering af katte, så man kan undgå sager som den om Snuske, der senere blev til Lilly.

I mellemtiden har Viborg Kommune taget et skridt for at løse byens problemer med herreløse katte og samarbejder nu med Kattens Værn om at indfange katte, der enten kommer på internat og bliver solgt eller aflives.

”Det varmer vores katte-hjerter,” skriver Egelund Dyreklinik på sin facebookprofil.