Prøv avisen

Eventyrene er (ikke) lagt på is

"Disney On Ice” bombarderer sanserne med sit 25-års-jubilæumsshow, der hverken sparer på scenografi, lyseffekter, musik eller vilde skøjtedansenumre til Disneys kendte eventyr, som her fra filmen ”Frost”. - Foto: Pressefoto

Med 35.000 solgte billetter er de danske ”Disney On Ice”-shows i februar næsten udsolgt. Men allerede i sidste uge var disneyfigurerne på isen i Malmø

”Tag et billede af det, tag et billede af det!” skriger en femårig dreng begejstret til sin far, da Malmö Arena for fuld musik bliver fyldt med skøjtedansere til det omrejsende 25-års-jubilæumsshow for ”Disney On Ice”, der hverken sparer på lyseffekter, scenografi eller kendte Disney-hits i form af både musik og eventyr.

Og øjeblikket efter må faderen have mobilkameraet frem igen på den femåriges ordre.

For da kommer de fem kendte figurer Mickey Mouse, Minnie, Anders And, Andersine og Fedtmule (det tætteste, man kommer Bambi på is i forestillingen) på isen som de gennemgående værter, inden forestillinger byder på fire forskellige historier fra Disney-universet, hvor alt som bekendt går godt, selvom man er på glat is.

Det kræver også et væld af artister fra 17 forskellige lande at få showet til at glide, uden at noget går galt, men de medvirkende får masser af træning, for de spiller mange shows på kort tid hvert sted.

I denne måned har de været i Sverige, og til februar spiller de 12 forestillinger på fire dage - den 17. og 18. februar i Forum i København, og den 20. og 21. februar i Sparekassen Fyn Arena i Odense, hvor forestillingerne næsten allerede er udsolgt. 35.000 billetter er der solgt i Danmark, hvor folk kommer til at se det samme som her i Malmø.

Først kommer Løvernes Konge på isen, hvor også aben Rafiki, desmerdyret Timon og vildsvinet Pumba laver narrestreger. Men da løven Simba og hans kæresteløve Nala udfører en elegant kærlighedsdans på isen, indvender den femårige dreng højlydt, at en løve ikke kan danse på to ben - men det kan løver altså her.

Mere virkeligt virker det, da det i næste historie er havfruen Ariel, der står på skøjter. For hendes bølgende bevægelser på isen opretholder faktisk ganske elegant illusionen af, at historien ikke foregår på is, men på havets bund.

Og det er jo ganske børnevenligt, at alt ender godt i Disneys version af Den Lille Havfrue, selvom den forelskede havfrue også her giver sin stemme til en havheks, der lokker med løfter om et bedre liv. Men selvom havheksen bogstaveligt talt puster sig op på isen, så den skræmmende figur bliver stor som en oppustelig hoppeborg, dræber prinsen hende, så al den varme luft siver ud af hende, og helten kan få sin Ariel.

Den femårige dreng er dog mere begejstret, da Peter Pan og ikke mindst Kaptajn Klos store sørøverskib kommer på isen. Løftet op af stålwire flyver Peter Pan, Wendy, hendes to brødre og Klokkeblomst hen over publikum og lander på isen, hvor den store kamp mellem Kaptajn Klo og Peter Pan ender med, at Kaptajn Klo bliver spist af en oppustet krokodille, der også er stor som en hoppeborg.

Og endelig præsenterer Mickey og Minnie det nyere eventyr om ”Frost”, der sender børnene ud i det virkelige vintervejr med en god morale om, at alt ender godt, hvis man ikke kun tænker på sig selv.

Andre læser lige nu