Prøv avisen

Find dit eget åndehul i 2018

Dronningen synes, at det travle liv med arbejde, fritidsinteresser og mange krav må være hårdt at få til at gå op. Derfor bør man ifølge Dronningen midt i ræset finde et lille frirum, skabe sig et åndehul. Det er ord, der blev godt modtaget i de danske hjem Foto: Finn Frandsen/ritzau

Det er egentlig en opfordring, der som oftest kommer fra psykologer, terapeuter og eksperter i livsstil: Stop op, træk vejret og gør noget helt andet, end du plejer – få et nyt perspektiv på dit hverdagsliv.

Men denne gang kommer rådet fra Amalienborg. Her betragter dronning Margrethe nemlig den moderne families hverdag med et ”hav af gøremål”, som hun sagde i sin tale, der bliver rost på sociale medier.

Dronningen synes, at det travle liv med arbejde, fritidsinteresser og mange krav må være hårdt at få til at gå op. Derfor bør man ifølge Dronningen midt i ræset finde et lille frirum, skabe sig et åndehul: ”Gør noget andet, end det, vi plejer, uden for dagligdagens praktiske gøremål,” sagde hun nytårsaften.

Det er ord, der blev modtaget i de danske hjem. En smuk og vedkommende tale, lyder læsernes reaktioner på avisens Facebook-profil.

”Må 2018 blive året, hvor I gør oprør og insisterer på, at livet er livet værd, ikke begærlighed og havesyge,” skriver Steffen Gliese.

Lone Birkholm Andersen bakker også op om Dronningens råd:

”Stop op og mærk efter. Hvordan har du det i virkeligheden. Er du glad for dit liv, eller er der noget, der skal laves om. Er det tid til at tage en anden uddannelse eller bruge din fritid på at lære noget nyt, spille guitar eller være med i et orkester?”

En tale med stof til eftertanke, som sådan set handler om sund fornuft, mener Brian Juul Pedersen: ”Stop op og tænk; er det nødvendigt, er det vigtigt? For hvem og hvorfor.”

Der er også kommet flere gode råd til, hvad man kan finde på at gøre af anderledes ting i den travle hverdag. Anette Riis Jo foreslår en pilgrimsvandring et sted ude i verden.