Prøv avisen

Find fejlen i julesalmen

Her kommer linjen fra salmen, hvori De skal finde fejlen: ”Engle flyve ned i skjul”

Dyst med i Kristeligt Dagblads julesalmekonkurrence, og vind præmier

Julen nærmer sig, og Kristeligt Dagblad vil derfor gerne invitere læserne til at deltage i en juledyst, der tager udgangspunkt i Den Danske Salmebogs store skat af advents- og julesalmer.

Dysten går ud på, at vi i dagene op til jul her på Bagsiden præsenterer læserne for en enkelt salmelinje, der har fået en anden ordlyd end den, der står i salmebogen. Et forkert ord har således sneget sig ind i teksten, og det er den fejl, De skal finde.

Julenat lød englenes sang for hyrderne på marken i Betlehem, skriver Erik Norman Svendsen, tidligere biskop i København, i bogen ”Syng for livet”. Han fortæller om salmen i dagens konkurrence, at englene bringer ”Paradis-grønt”, ”julefryd” og ”fred på jord”.

Her kommer linjen fra salmen, hvori De skal finde fejlen:

Opgave nummer 2:

”Engle flyve ned i skjul”

Når De har fundet fejlen, skriver De den ind på kuponen med blokbogstaver sammen med det rigtige ord og nummeret på salmen. De kan eventuelt hente hjælp i den udgave af Den Danske Salmebog fra 2003, som alle salmetekster vil være hentet fra.Konkurrencen løber over seks gange. Alle kuponer skal sendes ind samlet, så de er redaktionen i hænde senest den 29. december 2015. De rigtige løsninger offentliggøres sammen med navnene på vinderne af konkurrencen i begyndelsen af det nye år.

Blandt de rigtige besvarelser trækker vi lod om to gavekort til en overnatning på hotel med morgenmad og middag for to personer til en værdi af 999 kroner fra Bellevue Box. Desuden trækker vi lod om 10 eksemplarer af bogen ”Bedste Grevinde” af Lisbeth Smedegaard Andersen fra Kristeligt Dagblads Forlag.