Prøv avisen

Flere forbrugere kræver krølle på grisehalen

Dyrene skal have det godt, før vi spiser dem. Dyrevelfærd er på forbrugernes dagsorden i stadigt flere lande. Så den danske svinebranche er tvunget til at satse mere på dyrevelfærd. Det konkluderer en ny rapport, der præsenteres på en international konference om svinevelfærd i København i dag.”Vores undersøgelser peger på, at dyrevelfærd spiller en stigende rolle i flere lande,” siger en af rapportens forfattere, lektor Lars Esbjerg fra Aarhus Universitet. ”Det rykker nu stærkt i USA og Australien, drevet af store fastfoodkæders angst for dårlig medieomtale. I Kina er det fødevareskandaler, som skærper interessen for økologisk svinekød,” siger Lars Esbjerg. Rapporten blev præsenteret på Fødevareministeriets konference om svinevelfærd ”Improving pig welfare - what are the ways forward”, som foregår i København i disse dage. - Foto: Lars Laursen

2Dyrene skal have det godt, før vi spiser dem. Dyrevelfærd er på forbrugernes dagsorden i stadigt flere lande. Så den danske svinebranche er tvunget til at satse mere på dyrevelfærd. Det konkluderer en rapport, der præsenteres på Fødevareministeriets internationale konference om svinevelfærd i København i disse dage. ”Undersøgelser peger på, at dyrevelfærd spiller en stigende rolle i flere lande,” siger en af rapportens forfattere, lektor Lars Esbjerg fra Aarhus Universitet. ”Det rykker nu stærkt i USA og Australien, drevet af store fastfoodkæders angst for dårlig medieomtale. I Kina er det fødevareskandaler, som skærper interessen for økologisk svinekød,” siger han. - Foto: Lars Laursen/Scanpix.