Disse energifyldte boller er førstehjælp til madvrede

Der findes en særlig form for gnavenhed, som opstår, når man ikke er mæt nok. Dagens opskrift er et værn mod den slags oplevelser

Bollerne kan drysses med sesam og chiafrø og er fryseegnet.
Bollerne kan drysses med sesam og chiafrø og er fryseegnet. Foto: Else Marie Nygaard

Forleden lærte jeg et nyt ord at kende. Det er engelsk og er en sammensætning af sulten og sur.

Nu, hvor det heldigvis atter er blevet hverdag med blandt andet skoletaske, er madpakkerne vendt tilbage. Og madkassen kan godt opleves som en nedtur efter måneder med skoledage, hvor madkassen var erstattet af alt det, som det hjemlige køkken kan byde på.

År med madpakker har lært mig, at rester fra aftensmaden kan være et hit i næste dags spisefrikvarter, så jeg tænkte, at et solidt stykke af den boblende kylling-spinat-lasagne, som fik køkkenet til at dufte af karry, skulle i madkassen.

Vi var fire om et fad lasagne og en skål salat, men appetit er en lidt sær størrelse, og mine medspisere kunne jo ikke vide, at jeg i tanken havde reserveret et stykke lasagne til næste dags madkasse, men inden al lasagnen blev spist, kom jeg så med den tomme beholder til næste skoledag, som jeg fyldte med lasagne. Madpakken var sikret, men ikke alle medspisere var glade. Det, jeg mærkede fra nogle af mine medspisere, fik jeg siden et ord for: Hangry! En sammensætning af de engelske ord ”hungry” (sulten) og ”angry” (vred). En sulten gnavenhed, som ikke er helt skøn at være i stue med, men havde jeg bagt en portion af de her boller den aften, så havde jeg måske ikke lært ordet at kende.

Bollerne kan tilberedes uden røremaskine og sågar uden at få fingrene i dejen. Jeg synes ikke nødvendigvis, det er en kvalitet, at køkkenarbejdet skal kunne klares i en fart, men med den her dej går der tre minutter, fra man står med en tom skål, til dejen er rørt sammen.

Dejen kan koldhæve natten over, eller man kan røre den sammen om morgenen og bage den, når man skal forberede aftensmaden.

Bollerne skal bage 12 til 15 minutter ved 250 grader midt i ovnen.
Bollerne skal bage 12 til 15 minutter ved 250 grader midt i ovnen. Foto: Else Marie Nygaard